Пакет чугунен котел на твърдо гориво Viadrus и пелетна горелка от Екотерм Проект

VIADRUS

Комфорт на ниска цена? Да, това вече е възможно!

Всички познаваме твърдото гориво като източник на топлина. Но познаваме и ръчния труд, цепенето, складирането и зареждането. Няма ли начин да запазим познатата топлина, но без тези неприятни процедури? Вече има отговор на този въпрос – отопление на пелети!

Сега отоплението на пелети ни дава всички предимства от изгарянето на твърдо гориво, но е далеч по-лесно, ефективно и автоматизирано.

Пелетите горят по-чисто, по-дълго и ни дават повече топлина по безопасен за околната среда начин. В днешното забързано ежедневие чрез отоплението на пелети се пестят  време и усилия в осигуряване на комфортен и топъл дом.

Сега Екотерм Проект Ви предлага сами да направите разликата чрез възможността да закупите пакет чугунен котел на твърдо гориво и пелетна горелка за комфортно отопление на преференциална по-ниска цена.

VIADRUS

Чугуненият водогреен котел VIADRUS U22 Basic е базова версия на VIADRUS U22. Разработен с познатото високо чешко качество, той е предназначен за клиенти, които търсят ниска цена, но не за сметка на качеството.

Използваните висококачествени материали гарантират издръжливост на конструкцията и продължителна експлоатация на чугунения топлообменник.

Котелното тяло е изолирано с безвредна и негорима минерална вата, която понижава загубите от топлообмена с околната среда. Работи в естествена или принудителна циркулационна система за отопление и е много лесен и удобен за използване.

Димната клапа е разположена на задната страна на котела, има ниски изисквания за тягата на комина.

Големият отвор за зареждане на гориво дава възможност за изгаряне на по-големи дървесни трупи.

Широката гама от мощности, в съответствие с броя на секциите го прави перфектния котел за евтино отопление на твърдо гориво за малки и средни жилищни сгради.

Брой секции 3 4 5 6 7 8 9 10
Топлинна мощност kW 17,7 23,3 29,1 34,9 40,7 46,5 52,3 58,1
Воден обем l 31,5 36,2 40,9 45,6 50,3 55,0 59,7 64,4
Обем на горивната камера l 34 47 60 73 86 99 112 125
Ефективност % 75-80
Маса кг 218 252 282 312 347 377 417 448
Дължина mm  682,5  778,5  874,5  970,5 1066,5 1162,5 1258,5 1354,5
Височина mm 917
Широчина mm 508

 

VIADRUS

Комфортното отопление, което предлагат пелетните горелки BISOLID е съизмеримо с отоплението при използването на електричество, газ или нафта. Те са предназначени да изгарят дървесни пелети с диаметър Ø 6-8 mm. Могат да бъдат  монтирани към различни водогрейни котли на твърдо гориво. Горивото и въздухът се смесват в горелката по контролиран начин, което е предпоставка за емисии в допустимите граници, висока ефективност и увеличаване на времето между две почиствания.

Пелетните горелки Bisolid са напълно автоматизирани – запалване, следене на пламъка, спиране на горивния процес по специален алгоритъм, включващ продухване, което осигурява почистване на горивната камера и лесно и безопасно запалване. Имат интуитивен LCD дисплей за лесна работа със светлинна индикация на активните функции

Новото по-съвършено управление на горивния процес, изразено в модулиране на горивото и въздуха, осигурява висока ефективност на съоръжението и като резултат икономия на гориво. То осигурява запалване и стартиране на горелката при максимална мощност, за бързо достигане на желаните параметри, след което започва същинското модулиране (при горелките със степенно регулиране, за да се постигне този ефект е необходима ръчна намеса). При пелетните горелки Bisolid има възможност за управление на циркулационна помпа според температурата на топлоносителя и управление на димосмукателен вентилатор, който решава проблема с тягата на комина и гарантира безопасна работа на съоръжението. Безопасността е обезпечена и с редица защити като защита от обратен огън, защита от блокиране на циркулационната помна и т.н.

Екотерм Проект Ви предоставя право на икономично и комфортно отопление. Фирмата е с дългогодишни традиции в областта на енергийната ефективност и оползотворяването на възобновяеми енергийни източници. Непрекъснатият стремеж за усъвършенстване води до изработване на високо качествени крайни продукти на най-добра цена.

За повече промоции и подробни технически параметри на продуктите може да видите на сайта на Екотерм Проект.

 

Може да харесате още...