Пакет чугунен котел на твърдо гориво Viadrus и пелетна горелка от Екотерм Проект

VIADRUS

Комфорт на ниска цена? Да, това вече е възможно!

Всички познаваме твърдото гориво като източник на топлина. Но познаваме и ръчния труд, цепенето, складирането и зареждането. Няма ли начин да запазим познатата топлина, но без тези неприятни процедури? Вече има отговор на този въпрос – отопление на пелети!

Сега отоплението на пелети ни дава всички предимства от изгарянето на твърдо гориво, но е далеч по-лесно, ефективно и автоматизирано.

Пелетите горят по-чисто, по-дълго и ни дават повече топлина по безопасен за околната среда начин. В днешното забързано ежедневие чрез отоплението на пелети се пестят  време и усилия в осигуряване на комфортен и топъл дом.

Сега Екотерм Проект Ви предлага сами да направите разликата чрез възможността да закупите пакет чугунен котел на твърдо гориво и пелетна горелка за комфортно отопление на преференциална по-ниска цена.

VIADRUS

Чугуненият водогреен котел VIADRUS U22 Basic е базова версия на VIADRUS U22. Разработен с познатото високо чешко качество, той е предназначен за клиенти, които търсят ниска цена, но не за сметка на качеството.

Използваните висококачествени материали гарантират издръжливост на конструкцията и продължителна експлоатация на чугунения топлообменник.

Котелното тяло е изолирано с безвредна и негорима минерална вата, която понижава загубите от топлообмена с околната среда. Работи в естествена или принудителна циркулационна система за отопление и е много лесен и удобен за използване.

Димната клапа е разположена на задната страна на котела, има ниски изисквания за тягата на комина.

Големият отвор за зареждане на гориво дава възможност за изгаряне на по-големи дървесни трупи.

Широката гама от мощности, в съответствие с броя на секциите го прави перфектния котел за евтино отопление на твърдо гориво за малки и средни жилищни сгради.

Брой секции345678910
Топлинна мощностkW17,723,329,134,940,746,552,358,1
Воден обемl31,536,240,945,650,355,059,764,4
Обем на горивната камераl344760738699112125
Ефективност%75-80
Масакг218252282312347377417448
Дължинаmm 682,5 778,5 874,5 970,51066,51162,51258,51354,5
Височинаmm917
Широчинаmm508

 

VIADRUS

Комфортното отопление, което предлагат пелетните горелки BISOLID е съизмеримо с отоплението при използването на електричество, газ или нафта. Те са предназначени да изгарят дървесни пелети с диаметър Ø 6-8 mm. Могат да бъдат  монтирани към различни водогрейни котли на твърдо гориво. Горивото и въздухът се смесват в горелката по контролиран начин, което е предпоставка за емисии в допустимите граници, висока ефективност и увеличаване на времето между две почиствания.

Пелетните горелки Bisolid са напълно автоматизирани – запалване, следене на пламъка, спиране на горивния процес по специален алгоритъм, включващ продухване, което осигурява почистване на горивната камера и лесно и безопасно запалване. Имат интуитивен LCD дисплей за лесна работа със светлинна индикация на активните функции

Новото по-съвършено управление на горивния процес, изразено в модулиране на горивото и въздуха, осигурява висока ефективност на съоръжението и като резултат икономия на гориво. То осигурява запалване и стартиране на горелката при максимална мощност, за бързо достигане на желаните параметри, след което започва същинското модулиране (при горелките със степенно регулиране, за да се постигне този ефект е необходима ръчна намеса). При пелетните горелки Bisolid има възможност за управление на циркулационна помпа според температурата на топлоносителя и управление на димосмукателен вентилатор, който решава проблема с тягата на комина и гарантира безопасна работа на съоръжението. Безопасността е обезпечена и с редица защити като защита от обратен огън, защита от блокиране на циркулационната помна и т.н.

Екотерм Проект Ви предоставя право на икономично и комфортно отопление. Фирмата е с дългогодишни традиции в областта на енергийната ефективност и оползотворяването на възобновяеми енергийни източници. Непрекъснатият стремеж за усъвършенстване води до изработване на високо качествени крайни продукти на най-добра цена.

За повече промоции и подробни технически параметри на продуктите може да видите на сайта на Екотерм Проект.


 

Вижте също...