Първата кръгла, таванна касета в света Samsung 360° от Samsung Climate Solutions – доказана ефективност и елегантност

В днешния технологичен свят хората прекарват по-голямата част от времето си в затворени помещения, където правилната температура и разпределение на въздушния поток са важни фактор за създаване на комфортен микроклимат.

Такива иновативни решения се предлагат от Samsung Climate Solutions – решения за климатизация за всякакъв тип сгради и помещения.

Чрез комбиниране на най-новите технологии, елегантност и красота, първата в света 360о касета с изцяло кръгъл дизайн гарантира оптимална климатизация и максимален комфорт за хората в помещението.

360о касета е подходяща за индустриален или вграден таванен монтаж, пасвайки чудесно във всеки интериор. Изчистеният модерен стил създава изискан външен вид, а кръглата форма е единствена по рода си на световния пазар. В зависимост от предпочитанията на клиента, панелът на касетата може да се персонализира с различни лога, мотиви, цветове. Стилната 360о касета може да бъде монтирана във всеки интериор, което я прави чудесен избор за съвременните архитекти и дизайнери. Много вече я нарекоха „Шедьовърът сред климатиците“.

За равномерното разпределение на въздуха допринасят иновативни бустер вентилатори, които подават въздуха под налягане и минимален ъгъл. Вентилаторите могат да бъдат настроени индивидуално под еднакъв или различен ъгъл в рамките на 10° – 60°. Създава се зона с ниско налягане около отвора на климатика, при което въздухът се разпределя хоризонтално по тавана, спуска се по стените и обхваща по-голяма зона много по-бързо. Това е първото вътрешно тяло, при което се използва т.нар. Коанда ефект за разпределение на въздушния поток, а не клапи или жалузи. В резултат на това, температурата е една и съща във всеки ъгъл на помещението. Има опция и за вертикално насочване на въздушния поток. За сравнение: с традиционните 4-пътни касети помещенията се климатизират с 25% по-бавно.

samsungДизайнът без клапи свежда до минимум мъртвите, неклиматизирани зони в помещението (ΔТ = 0.60), а познатото студено въздушно течение е вече в миналото, тъй като въздушната струя не попада директно върху хората. Освен това, липсата на клапи свежда до нула натрупването на прах по климатика и тавана. Необходимата височина за монтаж на това вътрешно тяло е около 2.80 – 3.00 метра.

Управлението на 360о касета е лесно и интуитивно. Кръглият бутон и бутонът на безжичното дистанционно управление предлагат забавен начин за регулиране на въздушния поток. Интегрираният кръгъл LED дисплей предоставя ясно видим контрол на потока, който може да се настройва в различни цветове.

За да оптимизирате енергийните спестявания, 360о касетата на Samsung Climate Solutions може да ви предложи и сензор за движение Motion Detection Sensor (MDS). Той автоматично ще изключи или промени зададената температура на база заетостта на помещението. С времето климатикът „научава“ кога дадено помещение е обитаемо и кога не, намалявайки времето си на работа.

От своя страна дистанционното и интуитивно приложение SmartThings позволява управлението й от всяка точка и по всяко време.

За повече информация – Samsung.