Пелетен котел BURNiT PelleBurn с нов дизайн

PelleBurn

Пелетният котел BURNiT PelleBurn е с нов, подобрен дизайн.

В предишни статии, публикувани в otoplenie.eu представихме първата версия на пелетния котел и предимството на дървесните пелети.

През 2013 г. Отдел Развитие и Внедряване на НЕС ООД добавиха няколко промени към PelleBurn, благодарение на които новият пелетен котел е с нов дизайн и улеснено обслужване. Благодарение на високотехнологичното управление на горивния процес и цилиндричния дизайн на тялото, котелът достига ефективност до 91%, като щади околната среда с особено ниските си въглеродни емисии. Той е изпитан и одобрен, съгласно Европейска норма EN – 303-5, клас 5.

Комплектът включва: пелетен котел PLB, пелетна горелка Pell, шнек и бункер за пелети FH 500.

Как ви се вижда идеята някой вместо вас да чисти котела?

Почистването на саждите от димогарните тръби на PelleBurn се извършва с автоматична почистваща система, а пепелта и саждите се отвеждат автоматично от транспортиращ шнек в контейнера за пепел. След това е лесно – всяка седмица (при нормално натоварване на котела) изхвърляте събраните в контейнера пепел и сажди.

Има и още.

На който му се е налагало да прави профилактика на горелка, присъединена към котел, знае, че тази процедура изисква време и усилия. Но при новият модел пелетен котел PelleBurn вече е монтирана плъзгаща система на горелката, за удобна профилактика и сервизиране!

Горелката Pell е със захранваща тръба, която може да се върти на 360°, така че да е в удобна позиция за подвързване към шнека на бункера.

Шнекът се подвързва към горелката и бункера и автоматично подава пелетите.

Бункерът FH 500 позволява монтаж от ляво или отдясно на котела. Вместимостта на бункера от 500 литра полезен обем позволява зареждането на 280-300 кг пелети ø 6 mm и дозареждане на бункера с гориво веднъж седмично (при горелка с мощност до 40 кW). Има и повдигната основа с дренажни отвори и контейнер за отделяне и почистване на пелетен прах.

PelleBurn

1. Обшивка;
2. Двойна високоефективна изолация – на обшивката и на котелното тяло;
3. Комин;
4. Всмукващ вентилатор;
5. Автоматична система за почистване;
6. Димогарни тръби;
7. Водна риза;
8. Горивна камера;
9. Система за автоматично отвеждане на пепелта в контейнера;
10. Контейнер за пепел и сажди;
11. Пелетна горелка Pell с механизъм за издърпване на горелката за удобна поддръжка;
12. Микропроцесорно управление.

Всички предимства и характеристики на пелетен котел PelleBurn може да видите тук.

Може да харесате още...