Перфектни условия с новия стаен KNX сензорен панел за управление от Siemens

Touch Control

Touch Control TC5 прави всяко помещение “умно”

Дигитализацията трансформира сградите в модерни и умни структури, които предлагат нови възможности и реагират на индивидуалните нужди на обитателите. Стайният KNX панел за управление Touch Control TC5 създава перфектни климат и осветеност в затворени помещения, съобразени с личните предпочитания на всеки потребител. Той превръща пасивните сгради в адаптивни, като реагира интелигентно на стойностите, регистрирани от сензорите. KNX сензорният панел разполага стандартно с вграден температурен сензор, но може да визуализира данни, събрани от външни сензори за измерване на качеството на въздуха, относителната влажност или консумираната енергия. Елегантният дизайн комбинира черно стъкло и полиран алуминий и прави Touch Control TC5 подходящ за всеки вид сгради – офиси, хотели, търговски сгради или “умни” домове.

Лесно управление на осветление, щори и температура и вентилация за здравословен и продуктивен вътрешен климат

Touch Control

Новият стаен контролер покрива всички системи в помещенията, като включване и изключване на осветлението, регулиране на светлинния поток, управление на цветната температура и яркостта, както и работата на щорите и ОВК системата, включително вентилация и климатизация, вентилаторни конвектори, отоплителни и охлаждащи тавани. За да осигури здравословен и продуктивен вътрешен климат, Touch Control TC5 предлага автоматично управление на вентилаторите, базирано на стойността на фините прахови частици PM2.5, нивото въглероден диоксид (CO2) или летливи органични съединения (VOC), като регулира скоростта им в зависимост от количеството замърсители във въздуха. Използвайки наличните логически функции, потребителят може лесно да въведе допълнителни функции за контрол като автоматично превключване към режим на защита от замръзване при рязък спад на външната температура или затваряне на щорите при превишаване определени нива на яркост в помещенията.

Едно единствено KNX устройство в синхрон с индивидуалните изисквания

Touch Control

Интелигентните сгради предполагат използване на повече устройства и съответно – повече окабеляване. Стайният панел за управление Touch Control TC5 е различен: всички функции в стаята могат да бъдат визуализирани и управлявани само от едно единствено KNX устройство. То може да бъде индивидуално конфигурирано, а гъвкавият потребителски интерфейс с голямо разнообразие от икони позволява интуитивна и изключително лесна работа. Touch Control TC5 визуализира всички необходими функционалности – дата, час, управление на режимите и сценариите, избор от предварително зададен език.

Инсталацията и монтажът са лесни, тъй като устройството е съвместимо с различни стандартни конзоли за монтаж. За да отговори на изискванията на клиентите за брандиране според търговската марка, иконите, дизайна и основният екран в режим “изчакване” могат да бъдат индивидуално адаптирани. Автоматичното включване и изключване на дисплея, базирано на интегрирани сензори за присъствие и близост, пести енергия. Командите за управление са с опция за заключване и отключване по всяко време чрез конфигуриране на парола.

Новият стаен панел за управление е гъвкав и ефективен откъм разходи, тъй като не е необходим друг централен контролер за успешното изпълнение на малки и стандартни проекти.

За повече информация, моля пишете на [email protected] или посетете siemens.bg/bt.

Може да харесате още...