pixel

Персонален микроклимат от Uniflair

Uniflair е световен лидер в проектирането, производството и продажбата на прецизни климатични устройства, промишлени чилъри и двойни подове – предлага надеждни и ефективни технологични и производствени решения за съвременните отрасли.

Основана през 1988 г., Uniflair първоначално стартира само на италианския пазар, като в последствие разширява своята дейност по целият свят. В момента има присъствие в повече от 60 държави.

Създаването на комфортна околна среда за работещите там хора и минимализирането на използваната енергия са от най-висок приоритет при проектирането на една модерна бизнес-сграда предназначена за търговска площ или  за офиси.
UNIFLAIR разработи новата климатична система ECOFLAIR за да покрие всичките съвременни изисквания. Разработена на модулен принцип, система предлага безкрайно много разновидности, които осигуряват индивидуално комфорта на всеки в помещението като в същото време автоматиката се стреми винаги да има най-добрата енергийна ефективност.

Индивидуален комфорт

Не е необичайно работното пространство да се реаранжира през даден интервал според нуждите или наемателите. За всяка една част от обзавеждането – от бюрото до стените, от пода до тавана – едно от главните им качества трябва да бъде тяхната гъвкавост и възможност за промени, като в същото време не трябва да струва неразумно скъпо.

Намалена консумация на енергия
Чрез оптимизиране работата на всяка една част от системата и централното им координиране може да се постигне значително намаляване на консумираната енергия. Например пренасяне на топлинна енергия от помещение където е необходимо охлаждане към помещение където е необходимо отопление и обратното. Минимизиране на топлинните загуби, използването на модулиращи решения, интегрирането на индиректно преобразуване на отпадна топлина „heat recovery” са предпоставките за изграждането на една наистина енергийно ефективна климатична система.

ECOFLAIR

Модерният тип сгради често пъти са с големи остъклени площи с голям коефициент на топлинна изолация и значителни паразитни товари. Ситуации в които някои части от сградата се нуждаят от охлаждане докато други от отопление вероятно със същият мощност е доста често срещано явление. Освен това отделни зони могат да имат висока концентрация на електрически и електронно оборудване, повишена осветеност или увеличена концентрация на обитатели. Външният въздух около сградата често може да варира от положителна до отрицателна по няколко пъти на ден – особено в преходните сезони – докато тези големи остъклени повърхности ефектират значително върху лъчистият товари на сградата. Всички тези фактори ни показват колко значимо и важно е създаването на индивидуалния климат. Не безизвестен  факт е, че подобряването и грижата за здравето на хората, значително повишава тяхната работоспособност и производителност. Топлинната инертност на сградата вече не играе позитивна роля, а напротив намалява възможностите на системата да се адаптира към нуждите на сградата.

Гъвкавост 

Именно на тези съвременни изисквания специалистите от UNIFLAIR  са базирали разработката на интелигентната климатична система ECOFLAIR. С нея всеки един потребител може да създаде собствен климат, отговарящ напълно на неговите изисквания, независимо от изискванията на другите потребители. Всеки се намира в така наречения „балон” от въздух който отговаря напълно на неговите изисквания. Потребителя е свободен да избере отопление или охлаждане по всяко време с желаната му температура и ниво на вентилация, създавайки свой собствен микроклимат, който може да е тотално различен от този на колегата му седящ на съседното бюро.
Системата ECOFLAIR е интегрирана вентилационна модулна система със свръзки тип plug&play в двойният под, стена или таван осигуряваща охлаждане и отопление, което отговаря на архитектурните потребности на стаята. Без изграждането на централна вентилация дизайнерите имат много по-голяма свобода при проектирането на помещенията. При тази система вентилационните камери са скрити в пода или тавана и освобождават място за дизайнерски решения, като при нужда те много лесно могат да бъдат разместени според новите нужди и предназначение на помещението без това да води до сериозни инвестиции и ремонт.
Стандартна система за централна климатизация е изградена от две системи – една за охлаждане и една за отопление – които в голяма част от случаите се налага да работят едновременно за да покрият различния тип енергия, необходима в различните части на сградата, което води до увеличаване на сметките. От друга страна системата ECOFLAIR е в състояние да трансферира енергия от помещения с различни термични профили за да запази и осигури необходимият комфорт във всяка една индивидуална зона използвайки колкото се може по-малко енергия.
Благодарение на изключителната система за контрол на системата ECOFLAIR където работните параметрите на всяка една част се взимат на сградата под внимание позволява да се избере най-добрата стратегия за работа на системата.

Може да харесате още...