Пестим разходи и ресурси, печелим повече комфорт и уют

Siemens

Стайна автоматизация само в едно устройство

Днес за всички ни е важно да работим, учим и живеем в сигурна и безопасна среда. Все по-често се замисляме имаме ли оптималната температура в стаята, дали въздухът не е твърде влажен или твърде сух, как да намалим предаването на вируси в затворените пространства, как да пестим ресурси и средства, как да живеем по-“зелено” и природосъобразно без да се отказваме от удобствата, които харесваме и навиците, с които сме свикнали.

Най-лесният и достъпен начин да се справим с тези предизвикателства са “умните” термостати, които функционират комплексно, а спестеното време от подготовка и обслужване на отоплителната инсталация, можем да отделим за близките си хора или любимото си хоби. Управляваме климата в стаите просто, лесно и бързо, като в същото време повишаваме качеството му и пестим разходи и труд. Всичко това е възможно само в едно устройство – термостатът RDG200.

Siemens

Независимо дали говорим за новопостроени сгради или преустройваме съществуващи, често като удобен и перспективен начин на отопление и охлаждане избираме термопомпа. Въпреки първоначалната значително по-скъпа инвестиция в сравнение с други алтернативи, получаваме голям потенциал за бъдещи икономии. За тези термопомпени инсталации стайният термостат RDG200 разполага с уникално решение за едновременно управление на подово отопление и вентилаторен конвектор с едно устройство. По този начин ние като потребители настройваме желаната температура, а термостатът сам решава, дали да включи вентилаторния конвектор, за да подпомогне подовото отопление. Ако свържем RDG200 с уеб сървър Synco, получаваме удобно дистанционно управление чрез мобилното приложение Home control IC за iOS или Android. Така правим перфектния избор за управление на комбинирани ОВК инсталации.

С RDG200 сме спокойни, че контролът е в наши ръце. Ние определяме правилата и в същото време печелим доверен съветник, който се съобразява с предпочитанията ни. Често използваме предварително зададени режими на работа, с които RDG200 ни предлага голямо разнообразие, улеснява избора ни и гарантира, че те са тествани и ефективни. Ако не сме у дома или пък напротив – работим от вкъщи, ако пътуваме за дълго или отсъстваме само през уикенда – режимите са изключително полезни, независимо дали ги използваме от устройството или от интуитивното мобилно приложение. А с функцията “зелено листо” сме сигурни, че отоплението или охлаждането ни са максимално ефективни и спестовни т.е. чувстваме се най-добре, когато усещане и сме отговорни за изразходването на по-малко средства и ресурси. Ситуация, в която без усилие печелим ние, финансите ни и природата.

Siemens

Освен широкото приложение при различни начини на отопление и охлаждане, RDG200 има вградени сензори, като например сензор за температура, който указва дали нивата ѝ надвишават границите, при които се чувстваме комфортно, или стойностите ѝ са в диапазона на здравословните предписания. И тъй като възможността да се чувстваме сигурни, когато посещаваме училище, офиса или търговския център, е от особена важност в днешно време, припомняме, че сензорът за влажност следи оптималните показатели да се движат в границите 40%-60%.

Термостатът притежава семпъл и стилен дизайн, който отлично допълва всякакви интериорни решения. Въпреки компактните си размери има изключителна лекота на управление благодарение на активния сензорен бутон и голям дисплей. Така настройването на личните предпочитания не е проблем дори за неопитни потребители. Виждаме отчетливо отделните символи и параметри на екрана, без да е необходимо дълго взиране в панела и избиране на желаните настройки чрез сложни менюта. Повърхността е изключително гладка, няма механични части и това автоматично минимизира опасността от натрупване на замърсявания. Почистваме без усилия дори при интензивно използване.

RDG200 работи успешно като самостоятелно устройство, но ако искаме да направим помещението част от система за управление на сградата, това се случва безпроблемно с отворена KNX интеграция. Термостатът може да комуникира както с комплексни системи за сграден мениджмънт Desigo, така и със системи на други производители.

Siemens

За да не губим ценно време в разучаване на ръководства за инсталация и въвеждане в експлоатация, устройството разполага с множество опции да направим това лесно. Бърз вариант е мобилното приложение PCT GO и технологията NFC (Near-field communication). За минути зареждаме приложението, съхраняваме настройките или задаваме нови, запаметяваме ги и можем да се насладим на удоволствието да имаме оптимален комфорт само с няколко клика.

Всички модели термостати, предлагани от Siemens, можете да намерите при дистрибуторите ни Ел Ди Джи ООД, Ел Контрол ЕООД, Кеърокс България ЕООД, Ромстал ЕООД, Тератерм ООД, Улмер ДМ ООД, Филкаб АД.

За допълнителна информация и контакти: [email protected].

Може да харесате още...