pixel

Пластмасова основа за фотоволтаични модули се интегрира в покрива

Пластмасова основа за фотоволтаични модули се интегрира в покрива

Компаниите SCHOTT Solar и BASF са разработили лека мултифункционална пластмасова основа за фотоволтаични модули, която се интегрира в покрива. Новият продукт ще бъде показан на Европейска конференция и изложение за фотоволтаична слънчева енергия (EU PVSEC) от 5 до 8 септември в Хановер, Германия.

Новият продукт на BASF ще бъде показан на Европейска конференция и изложение за фотоволтаична слънчева енергия

Базирана на нова фотоволтаична концепция, разработката се състои от еднокомпонентна пластмасова основа, която може да се монтира към покрива вместо конвенционалната покривна конструкция, и безрамков двойно остъклен модул.

След монтиране на конструкцията към покрива, двойно остъкленият модул просто се поставя и закрепва с помощта на интегрирани механизми в прецизно изработената основа – без инструменти и винтове. Монтажът се улеснява от пластмасовата дръжка и интегрираните опорни ръбове на пластмасовата основа.

Благодарение на каналите за дъждовна вода, кабелните канали и големия отвор в средата на основата, фотоволтаичният модул с площ 1,7 кв.м тежи само 8 килограма, а задната му част е с достатъчно добра вентилация.

Пластмасата, благодарение на която тези характеристики са възможни, е Ultramid B High Speed на BASF (полиамид 6): освен с добра течливост, този материал се характеризира с твърдост, здравина и устойчивост на атмосферните въздействия – и отговаря на критериите, прилагани за този вид приложение (материал от клас B2).

В допълнение към иновативната основа за монтаж на фотоволтаични модули, BASF ще покаже SELURIS Clean – екологичен почистващ флуид, и пластмасата Ultramid за производство на свързващи елементи и кутии. На щанда на компанията ще бъдат демонстирани и пластмасови адитиви, напр. Uvinul и Irganox, флуиди за рязане на полупроводникови пластини от гамата Pluriol, мастила и пасти за метализация (Cyposol) и системи за отливане на полиуретан COLO-FAST за създаване на рамки.

greentech.bg

Може да харесате още...