pixel

Пловдив награждава най-добре поддържаните междублокови градинки

Община Пловдив ще отличи най-красивите, цветни и добре поддържани междублокови пространства в града. За целта градската управа приканва самите граждани да номинират най-добрите, според тях, градинки.

Идеята на инициативата е на конкурентен принцип да се поощрят хората, които със собствени средства и труд допринасят за по-добрия и зелен облик на града.

От дирекция „Екология и управление на отпадъците” в Община Пловдив призовават жителите да изпращат своите номинации за красиви околоблокови градинки чрез електронни адреси, предоставени на сайта на Община Пловдив.

Минимална информация, която следва да съдържа всяко предложение, е за мястото на градинката (придружено със снимки), човек, който отговаря за поддръжката й, както и контакти с него. Подлежащи на номиниране са само площите за обществено ползване.

Срокът за изпращане на предложения до районните администрации е до 17:00 ч. на 16.05.2016 г. (понеделник). Комисия ще разгледа и оцени в два кръга най-добрите номинации. След оценяването ще бъдат отличени най-добрите градинки от всеки район, класирани съответно на първо, второ и трето място.

Може да харесате още...