Пневматичен транспорт за пелети

GreenEcoTherm – технологично решение и сигурно улеснение, създадено според специфичните потребности на клиента.

Водейки се от своя стил на работа по отношение на своите потребители, фирма Екотерм Проект продължава да залага на новото, екологичното, иновативното, предлагайки комфорт и удобство за потребителя с пневматичен транспорт GreenEcoTherm. При него, както и в останалите изделия на фирмата, са заложени смислени технически и проектантски решения. Практичността и яснотата са в основата на всеки един проект. Вложените материали и тяхното внедряване в производството винаги са били информирано подбирани и 100% тествани при лабораторни условия в различните етапи от производствения процес, като при това изразходваните време, усилия и разходи винаги са работели в услуга на най-добрите резултати. Високото техническо и квалифицирано ниво при създаването на всяко едно от изделията на Екотерм Проект е многократно отличавано с различни сертификати и награди от България и чужбина.

Едно от най-практичните решения е пневматичният транспорт за пелети, предлаган под запазената фирмена марка GreenEcoTherm. Гъвкавостта при избора на място и разположение на котелното оборудване e едно от главните предимства при това изделие. Основният силоз (бункер) не е задължително да бъде в близост до котела. Приложените към него гъвкави маркучи позволяват да е в удобно за потребителя място за зареждане с пелети.

Трасето на самите маркучи може да бъде в желаната посока (хоризонтална или вертикална), през отвори в избраното помещение. Изцяло затворена и без прах, системата за транспортиране на пелети предотвратява замърсяването на околната среда и помещенията. Обемът на основния силоз може да бъде в зависимост от съществуващото свободно пространство на помещението. Продължителната автономна работа (седмици, месеци) е в синхрон със системите за автоматично почистване. Самият пневматичен транспорт се управлява от микропроцесорен контролер. Чрез него, в желани часове на денонощието и дни от седмицата, се включва и изключва транспорта, като целта е да се постигне по-голяма гъвкавост и комфорт при експлоатация на отоплителната система.

1. Силоз, изработен от устойчива материя
2. Всмукваща кутия
3. Антистатичен маркуч, транспортиращ пелети
4. Вакуум помпа с управление
5. Електрическо табло:
     а/ контролер с микропроцесорно управление и LCD дисплей;
     б/ автоматична токова защита;
     в/ реле за време;
     г/ седмичен програмируем таймер като опция;
6. Преходник
7. Котел
8. Антистатичен маркуч за връщащия се въздух
9. Циклон-прахоуловител
10. Кофа за прах.

С покупката на изделие от дистрибуторската мрежа на Екотерм Проект, потребителите получават не само високоефективно, екологично чисто и икономично решение за отопление в бита и индустрията, а и цялостно комплектно обслужване – първоначален пуск, настройки, наблюдение и мониторинг, гаранционно и следгаранционно обслужване.

Повече информация за Екотерм Проект и гамата предлагани продукти може да бъде получена в дистрибуторската мрежа в цялата страна, на интернет страница или на страницата на фирмата във Facebook.

Може да харесате още...