По-висока ефективност на термопомпите Atlantic

Моделът Excellia A.I. е мощен източник на топлина в къщата.
Проектиран да пести енергия и околната среда!

Като лидер в областта на климатичния комфорт Atlantic непрестанно инвестира в развойна дейност и подобрява ефективността на произвежданите съоръжения.

С цел постигне изключителна ефективност, производителят увеличи обема на патентования коаксиален топлообменник в модел Alféa Excellia, която е доказана и добре позната на нашият пазар. С иновативно решение топлообменникът има много ниски топлинни загуби. Съоръженията от серията  Alfea генерират топлоносител на изхода с температура 55°C – модели Extensa и 60°C  за моделите Excellia. След ново въденията COP достига до 4,52. Термопомпите Alféa са уникални, защото нямат риск: от замръзване, запушване и не са чувствителни към качеството на водата.

Увеличената ефективност рефлектира в няколко насоки:
– Минимално време за  възвръщане на първоначалната инвестиция ;
– По-малката консумация на енергия спомага за опазването на околната среда.

Моделите Excellia са изключително подходящи за работа при тежки зимни условия, като съчетават в себе си характеристики, които гарантират температура до 60°C на водата, дори когато външната температура е -20°C. Топлинната мощност се гарантира  до температури на външния въздух от -25°C. При температури под -20°C, вграденият електрически нагревател подпомага необходимата топлинна мощност, напълно автоматично.

Вътрешното тяло е тихо и компактно, идеално се вписва във всеки интериор, като не заема много място. Предлага се и във вариант със 180 л вграден бойлер, достатъчен да задоволи нуждите от топла вода на всяко домакинство.

Термопомпите Atlantic са идеалното решение за обновяване на отоплителната система, като например смяна на котела за отопление с термопомпа, когато в жилището има инсталация с топлоносител вода. Възможността за каскадно свързване на термопомпите позволява употребата им в по-големи еднофамилни или много фамилни жилищни сгради. Системата оптимизира натоварването и консумацията на електро енергия на всяка инсталирана термопомпа в каскадата.

Термопомпата Атлантик, Ви дава възможност да я управлявате чрез смартфон, което я прави подходяща за  инсталирането и във ваканционни къщи, които не обитавате постоянно.

Опростеното меню на български език, дава по-голямо удобство на потребителите за работа.

Термопомпите се предлагат със стандартна гаранция от 36 месеца, която може да бъде удължена до 60 месеца при подписан договор за поддръжка.

Не се двоумете дали да се свържете с нас, в случай че се колебаете:
– дали дадено съоръжение е точното за Вас;
– дали ще покрие всички изисквания за инсталацията;
– дали ще може да подържа исканите от Вас параметри на микроклимата ;

Нашите  обучени инженери ще изготвят за Вас безплатен идеен проект с енергийни разчети. Уникална услуга, която Ви предлага изцяло персонален проект  и професионален съвет, за да направите правилният избор на термопомпа за Вашия дом.

С помощта на специално разработен софтуеър от специалистите на Atlantic “Proji-Pack”, за Вас ще  изчислим и предоставим идеен проект на Вашата инсталация. Вие ще се уверите в ползите, от избора на термопомпа Atlantic.

Вижте също...