По-висока такса ,,сградна инсталация“ заради съседи

Редовни клиенти ,,Топлофикация София“ може да  са на по-студено тази зима. Това е в следствие на премахнати или затапени радиатори от съседи в блока. Така общият отоплителен товар пада  под 50% от проектния.
„Топлофикация София“, обаче, ще продължи да подава топлина към входа, ако етажната собственост изрично декларира, че остава потребител на парното, независимо  от високата сметка за сградна инсталация . Това става ясно от съобщения на дружеството, разлепени в някои жилищни сгради в София.
Домакинствата в блока трябва до 20 декември с протокол от общото събрание да заявят, че остават потребители на парното при посочените влошени характеристики на отоплението – 54,03% такса „сградна инсталация“. Ако това не стане, топлофикацията може да прекрати топлоснабдяването на сградата.

Наредбата за топлоснабдяване ни дава такова право, но това не значи, че наистина ще спрем парното“, коментира инж. Димитър Койчев от топлорайон „Люлин“. Досега все още не е изключвано отопление заради намален товар.

До момента около 50-60 сгради само в „Люлин“ са надхвърлили 50% такса „сградна инсталация, обясни още експертът.


Вижте също...