pixel

Под 2% ще платят парно на пълна мощност в София

Само 1,4% са неотчетените топлофицирани абонати в София на „Нелбо Топлинно счетоводство“, съобщиха от фирмата. 583-ма от общо 41 000 клиенти на топлинния счетоводител ще получат сметки за пълна мощност на отоплението за миналия зимен сезон. Причината е, че не са допуснали инкасатор в дома си. Крайният срок за подаване на молби за засичане на уредите и изготвяне на отчет за миналия отоплителен сезон беше 5 октомври.

За тази година подадените жалби към „Нелбо“ са 0,7%. „В последните 3 години процентът на подадените към нас жалби намалява”, заяви Боряна Колева, изпълнителен директор на Нелбо.

През настоящата година е нараснал роят на абонатите на компанията в София и Пловдив. Въпреки заявения висок интерес към радио-уредите от топлофицираните абонати, към момента клиентите с дистанционни топломери са едва около 1%. „Масовата подмяна на уреди тепърва предстои през следващите две години, тогава очакваме промяна в посока повишаване на този процент“, уточни Боряна Колева.

Смяната на уредите позволява на топлофицираните абонати да се сдобият с по-нов измервателен уред, но и да сменят фирмата за топлинно счетоводство. При избора на нова фирма е важно да се следи дали компанията предлага преносимост на уредите, т.е. топломерите, които предлага да могат да се обслужват и от други топлинни счетоводители. При желание от страна на абонатите да сменят фирмата, те ще могат да го направят преди изтичането на 10-годишния живот на уредите, без да се налага тяхната подмяна.

Може да харесате още...