pixel

Подобрете ефективността и комфорта на еднотръбните отоплителните системи

Какво правите, когато трябва да ремонтирате съществуваща еднотръбна отоплителна система? Най-вероятно ще предложите реновиране, което ще превърне съществуваща система в двутръбна отоплителна система. Съществува обаче друго икономически ефективно решение.

Днес почти всички радиаторни отоплителни системи са проектирани съгласно принципа на двутръбната отоплителна система. Тези системи са известни като най-енергийно ефективни и с най-лесно контролируеми температури в помещенията. В миналото обаче много многофамилни сгради са оборудвани с еднотръбна радиаторна система. Те често не функционират добре, причиняват много топлинни загуби и консумират много енергия. Затова за много от тези сгради се предвижда реновиране на отоплителната система, преминавайки от еднотръбна към двутръбна система. Това е добро, но доста сложно, трудоемко и скъпо решение. Може би бихте искали да знаете, че има рентабилна алтернатива, с която ние с радост ви помагаме!

Същността на всички радиаторни отоплителни системи е да се създаде подходящ хидравличен баланс. Въпреки че е по-лесно да се установят двутръбни системи, всяка съществуващата еднотръбна система може да бъде балансирана за подобряване на енергийната ефективност и комфорта на жителите. Еднотръбното решение на Danfoss предлага редица продукти – като автоматични балансиращи вентили, термостатични радиатори с ниско съпротивление, ограничители на потока, температурни датчици и т.н. – които заедно правят еднотръбните системи почти толкова добри, колкото двутръбната отоплителна система , В повечето случаи модернизацията с еднотръбна система струва по-малко отколкото реновирането с двутръбни ефективни системи, което я прави интересна възможност за собствениците на сгради.

За да се улесни модернизирането с еднотръбна система, ние създадохме Optimal 1 Tool, ръководство, което подобно описва процеса стъпка по стъпка. Ръководството е задължителен инструмент за всеки дизайнер, монтажник или фирма за техническо обслужване, която редовно участва в  модернизацията  на еднотръбни системи. Изтеглете ръководството от тук или се свържете с нас, за да научите повече за модернизирането на еднотръбните системи.

Може да харесате още...