pixel

Покривните климатични апарати с термопомпа са идеалното решение за отопление, охлаждане и вентилация на индустриални сгради

hoval

14 покривни климатични апарата тип RoofVent® и TopVent®, всеки работещ в комбинация с термопомпа, осигуряват приятен вътрешен климат в производствената база на PMS Elektro- und Automationstechnik в Австрия. PMS е производител на електротехнически и автоматизационни решения вече повече от 15 години.

Компанията, базирана в австрийския град Свети Стефан в долината Лавантал, се разрасна неимоверно през последните години. При последното разширение и изграждането на новия производствен завод, PMS избра решение с модулна климатизация от Hoval.

Задание:
– площ на сградата: 8500 m²;
пресен въздух: 7000 m³/h;
– височина на залата: 6 м;
– топлинна мощност: 420 kW;
– охладителна мощност: 420 kW;
– контролни зони: 5 зони;
– брой служители: 120;
– лесен монтаж;
– модулно надграждане;
– лесно обслужване;
– бърза възвръщаемост.

Решение:

За постигане на изисканите параметри бяха избрани 2 броя покривни апарати  RoofVent®, които осигуряват необходимото количество пресен въздух за служителите чрез използване на високоефективна рекуперация. За осигуряване на останалата топлинна и охладителна мощност бяха избрани 12 покривни апарата TopVent® TP-6, които работят на рециркулация. Всички 14 покривни апарати са свързани автономно с термопомпи, монтирани на покрива в близост до тях.

120 служители работят в комфортна среда

hoval

„Когато компаниите говорят за добра атмосфера на работното място, мнозина мислят само за служителите в офиса. За нас е важно цялата работна сила да се чувства комфортно и да се възползва от идеалните условия на околната среда, в които да работи.“ – казва Мениджмънт Режисьорът Алфред Кробат.

Как се стигна до изборът на модулна ОВК система?

hoval

Първоначално за новата индустриална сграда е било планирано подово отопление и охлаждане. Въпреки това, в хода на проекта, PMS разгледа различни решения за климатизация и в крайна сметка взе решение за децентрализираното решение от Hoval. Тъй като новата сграда беше в напреднал стадий на дизайн, компанията трябваше да действа бързо:

„Имахме много малко време да проектираме решението за климатизация на новия завод. Но благодарение на улеснения дизайн и краткото време за доставка на модулната система на Hoval, PMS успя да започне работа в халето навреме благодарение на новата концепция за климатизация“, – обяснява Кристоф Щайнхойслер, ръководител на продуктовия мениджмънт за климатични технологии в Hoval Austria.

Децентрализирано и автономно с термопомпи

hoval

Покривните апарати RoofVent® и TopVent® са комбинирани с термопомпи с мощност 30 kW, които автоматично регулират мощността си според изискванията на отопление или охлаждане в залата. PMS скоро ще включи фотоволтаична система на покрива, което ще позволи захранване на климатична система с енергия, която те сами ще произвеждат.

„Гъвкавата и лесна за внедряване модулна система на Hoval отговаря на всички наши изисквания.“спеделя Алфред Кробат Генерален мениджър на PMS Elektro- und Automationstechnik.

hoval

RoofVent® RP покривен климатичен апарат с рекуперация, за отопление, охлаждане и вентилация на големи еднообемни сгради:
– оползотворява енергия до 86% с високоефективен пластинчат топлообменник Hoval;
– ефективно разпределя въздуха в целия обем на сградата чрез вграден въздушен инжектор Air-Injector, което намалява загубите на топлина;
– бърз и лесен монтаж, доставя се предварително окабелен, а това спестява разходи и време за монтаж;
– спестява пространство, тъй като се монтира на покрив и не изисква техническо помещение и въздуховодна мрежа;
– не прекъсва производствения процес, тъй като сервизното обслужване се извършва от покрива и не нарушава работата на служителите в завода;
– инвестицията се изплаща бързо, поради високата степен на рекуперация и ефективното затопляне на целия обем на халето.

hoval

TopVent® TP покривни апарати на рециркулация за отопление и охлаждане на халета, с автономна термопомпа:
– система без въздуховоди за лесен монтаж и свободно подпокривно пространство;
– гъвкавост и лесно надграждане на системата, чрез образуване на отделни зони;
– голям асортимент от мощности и типове, за осигуряване на оптимални условия за отопление и охлаждане във всяка зона;
-лесен монтаж, доставят се готови окабелени за лесно свързване към мрежата. Това спестява време и средства за монтаж.

Гледайте видео за проекта PMS – Отопление, охлаждане и вентилация чрез системно решение от Hoval – автономни и децентрализирани системи покривни климатични апарати с термопомпи.

Видеото има автоматични субтитри, които можете да включите от менюто в долния десен ъгъл.

Имате подобен проект? Свържете се с Hoval за експертна консултация и вижте най-доброто ефективно и икономично решение за Вашата индустриална сграда. Контакт с Hoval – тук.

Може да харесате още...