Потопяеми помпи Grundfos SP А, SP

Функции и предимства

Широк работен обхват
Grundfos предлага енергийно ефективни потопяеми помпи с обхвати на дебит от 1 до 280 m³/h. Помпеният обхват се състои от много помпи с различни размери, като всяка от тях се предлага с различни опции относно броя на работните колела, за постигане на съответствие с всяка работна точка.

SP Помпи

Висока ефективност на помпите
Често ефективността на помпата е пренебрежим фактор, понеже се избира основно по цената. По-наблюдателният ползвател обаче ще забележи, че разликата в цената е за сметка на икономичността на водоснабдяването, ролята на помпата и ефективността на електродвигателя.

Пример
Когато изпомпвате 200 m³/h при напор 100 m за период от 10 години, обикновена помпа консумира около 688,000 kWh. Ако се подобри ефективността на помпата/електродвигателя с 5%, могат да се спестят 34 000 EUR разходи за електроенергия, ако цената е EUR 0.10/kWh.

Материали и изпомпвани течности
За да се осигури добра износоустойчивост и да се намали риска от корозия, потопяемите помпи се изработват от различни видове неръждаема стомана:
– SP: EN 1.4301;
– SP N: EN 1.4401;
– SP R: EN 1.4539.

Гумени компоненти
При химически агресивни течности или течности с температури >60°C, всички помпи могат да се доставят с изработен от FKM еластомер.

Ниски инсталационни разходи
Неръждаемата стомана облекчава в теглово отношение работата с помпите, намалява разходите за екипировка и води до намаляване на времето за монтаж, пуск и обслужване.

Съотношение на ефективността на помпата/електродвигателя и дебита.

За контакт и повече информация – Адара Инженеринг.

Вижте също...