pixel

Повече от 20 000 абонати остават без парно в София

Продължава отстраняването на голямата авария, която остави хиляди домакинства без парно и топла вода в София.
Над 20 хиляди са засегнатите абонати на „Топлофикация – София”. Причината за аварията е нов пробив на тръбата, заради която южните столични квартали бяха на студено преди 10 дни.

Поради пробив на главен топлопровод е прекъснато топлоподаването към кварталите „Красно село“, „Гоце Делчев“, „Стрелбище“, ж.к. “Мотописта” и части от кв. „Борово“ между ул. „Ястребец“, ул. „Солун“, ул. „Борово“ и ул. „Пирински проход“, съобщи вчера „Тплофикация София“.

Авариралият участък от топлопреносната мрежа беше наблюдаван след пробива в началото на месец декември и беше установена значителна амортизация на тръбите, която е предпоставка за повишената аварийност в тази част от мрежата. По тази причина и с оглед да се избегнат последващи пробиви по същото трасе се налага да бъде подменен изцяло по-голям участък от авариралия топлопровод, изтъкват от топлофикационното дружество.

Четири екипа на дружеството ще работят непрекъснато до възстановяване на топлоснабдяването в рамките на законово определения 48 часов срок.

Друга авария остави без парно кв. „Лозенец” и част от центъра на града, съобщи bTV. Аварията е голяма и изисква подмяната на 20 метра тръби.

Може да харесате още...