Практични, икономични, компактни – газовите котли на De Dietrich

De Dietrich

Фирма De Dietrich е един от най-големите производители на отоплителни техника в Европа с над 300-годишна история. Произвежда висoкокачествени отоплителни котли на нафта, газ и твърдо гориво; стенни газови котли; водо-водни и електрически бойлери; горелки; соларни системи; управления за отоплителни системи. Днес ще Ви представим сериите, стенни газови котли, които може да намерите на българския пазар, предлагани от Рувекс АД.

Серия PMC-S – оптимизирани функции и оборудване
Котлите PMC-S са стенни кондезни газови котли, идеално решение за отопление и производство на битова гореща вода и се предлагат в мощности от 24 до 35,7 kW. Те могат да работят както на природен газ, така и на пропан бутан. Моделът е PMC-S, нова, подобрена и усъвършенствана версия на добре познатия вече PMC-M или Naneo.

Това, което го отличава от предшественика му, е нов котел – модел 35 kW само за отопление. PMC-S е снабден с ново табло за управление. То е подвижно и лесно за употреба. Може да се разположи както под котела, така и на стената до него. Има контролен панел с подсветка с 4 бутона за настроики. Показва всички параметри и кодове за грешки.

De Dietrich

Благодарение на иновативния алуминиево-силициев топлообменник, топлата вода се осигурява бързо, в изобилие и с желаната температура (за модели РMC-S… MI). Котелът осигурява битова гореща вода до 19 литра на минута при ∆Т 30⁰ и няма нужда да се монтира допълнителен уред за съхранение на гореща вода (с изключение на модели 24 и 35). Всички котли от новата серия РMC-S се отличават с ултра компактни размери, което ги прави възможни за бърз и лесен монтаж на всяко място, изключително леки – 25 кг, и с висока ефективност до 110%, невероятно лесни за употреба и поддръжка.

Серия MPX – оптимална работа
Кондензните котли от серията MPX са с енергиен клас „А” и ефективност, достигаща до 109%. Производителността е оптимална в целия диапазон на модулация благодарение на двойната коминна система (60х80 mm или 80х125 mm). Със своя изключително широк диапазон за модулация на мощността (1:7) горелката бързо се адаптира, за да осигури нуждите от отопление и БГВ (от 3,7 до 31 kW). Котлите от версиите Solo и MI са с много компактни размери: 700x400x299 mm.

Моделът MPX 24 може да бъде свързан към външни бойлери – 80-литров BMR 80 (стенен) и 130-литров SR 130 (подов) и е с мощност от 4,1 до 24 kW. В него има интегриран и 7-литров разширителен съд (версии отопление и версии MI). Цялата серия притежава топлообменник от неръждаема стомана, месингов хидроблок и голям осветен LCD дисплей. На него потребителите могат да намерят:
– отделни клавиши за настройка на отопление и температура на БГВ, което прави системата много лесна за използване;
– постоянно индикиране на работното състояние;
– лесни и достъпни настройки на всички параметри;
– сигнализиране за грешки и история на стари неизправности.

De Dietrich

Хидравличният блок на газовите котли MPX е изработен изцяло от месинг, което гарантира надеждност и безпроблемна работа. Вграден е и електронен пресостат, който позволява точно отчитане на налягането и предупреждение за по-ниските му нива.

Серия MCR – изключително компактни

Котлите от серията MCR могат да бъдат интегрирани навсякъде, благодарение на компактните си размери, дискретнията и изчистен дизайн.

Няма смисъл да правите избор между икономия на енергия и неограничени количества топла вода, компактност и атрактивна цена. C помощта на стенния котел MCR имате всичко, събрано в едно. Той е непобедим в съотношението качество-цена, обединява плюсовете на кондезната технологията и производителността на пpиpодния газ и пропан/бутан.

Технологията на кондензация, разработена oт De Dietrich, Ви гарантира значително пестене на енергия. Високата произвидителност на MCR се подпомага от модулиращ стаен термостат и външен сензор. Горенето е чисто и икономично, благодарение на горелката, изработена от инокс, която осигурява слабо отделяне на NOx и CO. Високoeфективната модулираща помпа намалява консумацията на електричество и спомага за иконимии.

MCR Ви гарантира битова гореща вода в голямо количество и при стабилна температура – до 19 литра/минута. Вътрешната облицовка с емайл с високо съдържание на кварц осигурява чистотата на водата (40 L , 80 L или 120 L).

MCR е идеален за малки помещения и лесно се интегрира дори и в най-тесни пространства. Притежава изключително компaктни размери: 67 cm височина, 40 cm широчина и 30 cm дълбочина, тежи едва 30 кг, адаптира се към всякакви конфигурации: хоризонтален коаксиален комин, вертикален коаксиален комин, връзка Bi-Flow към съществуващ комин и е много тих при работа.

Котлите MCR са оборудвани с табло с много опростено управление. Имат 6 бутона за управление, един бутон Старт/Стоп и манометър със стрелка. LCD eкранът е осветен и с голям размер. Също така има възможност за добавяне на стаен термостат за околната температура.

De Dietrich

Серия AMC – технология Active Refill

Котлите от серията Evodens АМС притежават технология Active Refill – автоматична система за пълнене на отоплителната инсталация, която гарантира абсолютен комфорт и сигуност на своите клиенти. Предлагат се три възможности за регулиране на пълненето на водата, за да се осигури оптимално налягане в отоплителния кръг:
Ръчно: автоматичната система се деактивира и пълненето се извършва ръчно.
Полуавтоматично: пълненето на водата може да се извърши директно чрез регулиране на котела или дистанционно чрез приложението и свързания стаен термостат Smart TC°.
Автоматично: без външна намеса и напълно автоматично.

De DietrichОсобено тиха работа, благодарение на модулиращата се електронна помпа с променлив дебит и система за обезвъздушаване.
Намаляване с до 50% на замърсяващите емисии.
Здравина и комфорт – месингов хидравличен модул за дълъг експлоатационен живот.
Алуминиево-силициев топлообменик с ново покритие намаляващо отлаганията.

Вътрешното покритие на водосъдържателите за БГВ на Evodens AMC е от емайл с високо съдържание на кварц, с цел запазване на качеството на водата. De Dietrich и този път са разработили различни решения за производството на битова гореща вода:
• компактна версия с голям пластинчат топлообменик от неръждаема стомана, осигуряващ висок дебит на БГВ от 14 л/мин;
• версия BIC с 40-литров водосъдържателител под формата на 3 напълно изолирани резервоара за максимален дебит от 20 л/мин;
• версия с отделен 60-литров емайлиран водосъдържател, защитен от Система Titan Active;
• версия с отделен водосъдържател от 130 литра, поставена под котела с дебит до 200 литра на 10 минути.

Котлите АМС се инсталират лесно и се адаптират към всеки тип интериор. Имат метална стойка с вграден нивелир и вътрешно осветление за по-добра видимост.

Evodens AMC е оборудван с нова система за управление Diematic Evolution, съвместима с новото поколение стаен термостат Smart TC°, който предлага управление през интернет посредством приложение, налично в App Store и Google Play. Управлявайте Вашата инсталацията и регулирайте котела от разстояние с помощта на свързания с интернет стаен термостат Smart TC°.

Новото поколение кондензни удреди на De Dietrich отговарят на най-високите критерии както по отношение на енергийната ефективност, така и на европейските изисквания за екологичност. Повече информация за тези и още много продукти, предлагани от фирма Рувекс АД, може да получите на тел. 0700 14 014 и в интернет сайта им.

Вижте също...