pixel

Практични решения за регулиране на отоплението от Екотерм Проект

MaxiFlame

Италианската компания Tecno Sales Agency srl е синоним на иновация и развитие при производството на модули за управление на камини и котли на биомаса. Предлаганите решения под търговска марка MaxiFlame са най-универсалните на пазара и се адаптират към множество изисквания и нужди.

MaxiFlame включва широка гама хидравлични модули за регулиране на отоплението. Модулите могат да бъдат вградени във всичките им версии. С дълбочина от само 11 cm и със специална конфигурация на капака, модулите могат лесно да се монтират в отвори на стени.

Модулите се сглобяват директно в завода, като се използват най-добрите компоненти от Германия, Швеция и Италия, с най-високо качество на пазара. Всички модули са в комплект с външен капак и предварително електрическо окабеляване със система за заземяване. Различните версии имат регулируеми обезвъздушителни вентили, една или две циркулационни помпи, спирателни вентили, във версиите “Mini”, регулируем термостат, който заменя електронния блок за управление. От страната на отоплителната система е монтиран възвратен клапан.

Всички модели хидравлични модули са преминали тестовете за електрическа безопасност и функционалност съгласно действащите европейски разпоредби и стандарти в лабораториите на IMQ в Тревизо.

Модулът MX150/1 A е специално разработен за използване от домакинствата, позволявайки им най-добрият начин на интеграция между стандартния газов котел и котел/камина на твърдо гориво. Освен това модулът включва система, която позволява предпазване на продукта от възможна корозия и дефекти.

Чрез модула е възможно да се извършва отоплението на жилищна сграда, като се използва топлината, произведена както от котел/камина на твърдо гориво (с отворен или затворен разширителен съд), така и от стандартен газов котел, разделяйки двата кръга хидравлично чрез пластинчат топлообменник, за да се избегне сумирането на мощностите на двата топлоизточника, според изискванията на стандартите.

MaxiFlame

Антикондензационният вентил повишава ефективността на системата и гарантира надеждност на котела, като намалява образуването на конденз и катран.

MaxiFlame

LK 823 ThermoVar® е 3-пътен термостатичен антикондензационен вентил за свързване на котли/камини на биомаса с буферен съд. Този вентил е предназначен да осигури както оптималната температурна стратификация в буферния съд, така и висока температура на връщане към котела. Тази функция повишава ефективността на системата и гарантира по-дълъг живот на котела/камината, като предотвратява образуването на конденз и катран. Дебитът, регулиран от вентила, е двупосочен, така че не е необходимо да се монтира дроселна клапа на кръга между котела и антикондензационния вентил. Термостатичният елемент отваря път А, когато температурата на водата по път АВ към котела достигне номиналната температура на отваряне на вентила. Байпасният път B се затваря, когато температурата на връщащата вода по път A надвиши номиналната температура на отваряне на вентила с около 10°C.

MX150/MIX е интерфейсен модул за управление на газов котел и котел или камина на твърдо гориво, с термостатично управление на температурата на дебита по фиксирана точка.

MaxiFlame

Хидравличният разделителен модул MX150/MIX е оборудван с термостатичен вентил за регулиране на температурата на дебита по фиксирана точка, с два температурни диапазона 25-45°C или 35-65°C. Блокът за управление (опция) автоматично управлява всичко.

MaxiFlame

LK 551 HydroMix е смесителен вентил за системи за битова гореща вода и системи за отопление. Смесителният вентил има термостатичен елемент за регулиране стойността на желаната температура. Вентилът има функция против прегряване, която затваря потока на гореща вода в случай на прекъсване на подаването на вода.

Стрелката на тялото на вентила показва посоката на потока.

C = входяща студена вода

H = входяща гореща вода

M = изходяща смесена гореща вода

В случай на монтаж на бойлер или на буферен съд, монтажът трябва да се извърши чрез поставяне на дистанционер между тях. Трябва също така да защитите вентила от топлинно излъчване. Бутонът на вентила се използва за задаване на желаната температура на смесената гореща вода в определения диапазон. Защитният капак предотвратява случайна промяна на настройката на температурата.

Модулът MX140/2CCB е предназначен за системи с множество топлоизточници и/или стари системи, при които един или няколко източника на топлина трябва да бъдат сменени.

Оборудван е с една или две циркулационни помпи, пластинчат топлообменник, три обезвъздушителни вентили, два възвратни клапана, комплект за стенен монтаж.

Модулът MX140/2CCB е подходящ за термопомпи.

MaxiFlame

Модулите се доставят в метална кутия за вграждане и като опция с блок за управление.

Екотерм Проект ЕАД е изключителен представител на Tecno Sales Agency srl за България.

Екотерм Проект продължава да следи отблизо развитието на иновациите в сектора на отопление, вентилация и климатизация и да създава продукти, отговарящи на най-високите изисквания на европейско ниво. Повече информация за Екотерм Проект и гамата предлагани продукти може да бъде получена в дистрибуторската мрежа в цялата страна, на фирмената интернет странициа или на страницата на фирмата във Facebook.

Може да харесате още...