Правилна вентилация в зимната градина

Elsner

Вентилацията изпълнява няколко задачи в зимната градина и върху стъклените фасади. От една страна, тя се използва при автоматичния контрол на климата в зимната градина за регулиране на температурата и влажността.

Друга цел е доброто качество на въздуха. Редовният въздушен обмен намалява нивата на CO2 и микробите.

Ако искате да сте сигурни, можете да инсталирате сензор за въглероден диоксид в допълнение към термометъра/хигрометъра, който е включен в доставката на контролери за зимна градина като WS1000 Connect от Elsner Elektronik. Комбинираният сензор с измерване на температура, влажност и CO2 се предлага от същия производител и замества стандартния сензор. Вентилацията се извършва автоматично, ако стойността на CO2 е твърде висока.

Elektronik

Подобрено разпределение на топлината в помещението.

При стъклените пристройки кондензът върху стъклата е проблем, който също може да бъде избегнат с подходяща вентилация. Циркулацията на въздуха пренася влагата далеч от стъклото.

Освен това циркулацията подобрява разпределението на топлината в помещението. Точно при зимните градини, които се простират на два етажа, горе обикновено е по-топло, отколкото долу. През студения сезон топлината от горната зона е ценна и не трябва да се разсейва, а да се разпределя в цялото помещение.

Докато въздухът може да се обменя естествено през прозорците, циркулацията е едно от предимствата на вентилаторите. Модели като WL400 и WL800 на Elsner Elektronik имат режим за отработен въздух и режим на рециркулация. Вентилаторите се монтират в покрива на зимната градина, имат сдържан дизайн, можете да избирате цветовете, а нивото на шум е много ниско.

Няма незащитени отвори.

Допълнителните предимства на моторната вентилация се дължат на факта, че за разлика от прозорците, тук няма незащитени отвори. Вентилационните уреди си вършат работата дори при дъжд и силен вятър. Освен това те не са потенциален вход за крадците, каквито са прозорците.

Чрез издухването на въздуха с устройството за отработен въздух се осигурява обменът на въздух, независимо от термиката в помещението или движението на въздуха навън. Докато се извежда отработеният въздух, свежият въздух автоматично постъпва в устройството за въздухоподаване. Така вентилационните устройства са безопасна алтернатива или полезно допълнение за постигане на добър климат в домашната зимна градина.

Може да харесате още...