Пречиствателите на въздух Depuro Pro – ефективно средство и против COVID-19

depuro

Гамата Depuro Pro на партньора на България терм – Vortice, са пречистватели на въздух за търговски и промишлени приложения, характеризиращи се с висок филтриращ капацитет, благодарение на двойните G4 предварителни филтри, способни да задържат праха и микрочастиците в околната среда и да увеличат срока на годност и производителността на филтрите HEPA отдолу и HEPA H14 абсолютни филтри, съвместими с EN 1822, в състояние да задържат до 99,995% от микрочастиците във въздуха (еквивалентен диаметър ≤ 0,3 µm), капчици и фини прахови частици, които действат като носители за микроорганизми.

Намират приложение в:
здравния сектор (клиники, аптеки, стоматологични кабинети, чакални, полеви болници, рехабилитационни и физиотерапевтични центрове и т.н.);
сектор услуги (магазини, барове, ресторанти,пощенски станции, фризьорски и козметични центрове, класни стаи и т.н.);
спортен сектор (фитнес зали, зали за йога, съблекални и т.н.);
индустриален сектор (складове, офиси, производствени обекти).

Важността на вътрешния обмен на въздуха

Вътрешната среда, където прекарваме по-голямата част от времето си, е естествено засегната от множество замърсители като:
– органични съединения: летливни органични съединения (ЛОС), отделени от бои и лепила;
– неорганични влакна: съдържат се в строителните материали (фибростъкло или каменна вата);
– радон: радиоактивен газ, присъстващ както в почвата, така и в строителните материали(цимент, тухла, гранит);
– финни прахови частици, получени от изгарянето на твърди въглища и дърва, от автомобилите, от цигарения дим и процесите на готвене;
– микроорганизми като гъби, бактерии, паразити и вируси.

depuro

Конструктивни характеристики

Depuro Pro 150 и Depuro Pro 300 са проектирани да гарантират високо ниво на филтриране, надеждност и дълъг живот на устройството, лесна работа и поддръжка.

depuro

Контролен панел

Пречиствателите на въздух Depuro Pro са оборудвани с главен контролен панел, с LCD дисплей, разположен от едната страна на структурата. Дава възможност за контрол на следните параметри:
depuro– включване/изключване на устройството;
– дневна програма на пречиствателя на въздух с автоматично включване/изключване в определеното време;
– избор на работен режим (ръчно включване и изключване; автоматичен режим, според дневната програма; регулиране на дебита от 0 до 10 стъпки);
– сигнализация за замърсен филтър и индикация за поддръжка за всеки тип филтър (G4 и H14).

Ефективност и срещу COVID-19

Според Световната здравна организация (СЗО) повечето болестотворни патогени се предават от човек на човек по въздух или чрез контакт. Предаването по въздух се осъществява през носители като капчици със среден размер по-голям от 5 микрона, които може да останат във въздуха за няколко минути, и аерозоли, с големина между 2 и 5 микрона, способни да плават във въздуха за по-дълъг период, в зависимост от размера и условията на околната среда. Според някои хипотези, които все още подлежат на проверка, изглежда е възможен и друг носител – финните прахови частици, присъстващи във въздуха. Най-новите проучвания, проведени върху коронавирус SARS-COV-2, причина за пандемията COVID-19, чийто среден размер е между 0,1 и 0,16 микрона, идентифицира основния източник на инфекция, а именно въздушно-капковия. Веднъж пуснати в околната среда, капчици и аерозоли, произведени от кашлица, кихане, дишане, както и тоалетни промивки и някои медицински процедури могат да бъдат инфекциозно заредени дори за няколко часа, замърсявайки междувременно повърхности и предмети и по този начин създавайки предпоставки за разпространение на инфекцията чрез контакт с очите, носа и устата. Двойката HEPA H14 абсолютни филтри, които притежава всеки Depuro Pro, са в състояние да задържа 99,995% от присъстващите във въдуха третираните частици с размери <= 0,3 микрона, издигайки ефективна, макар и не абсолютна бариера срещу векторите, чрез които вирусът частично се разпространява. Използването на пречиствателите Depuro Pro намалява концентрацията на вируса, присъстващ в околната среда, ограничавайки рисковете от инфекция.

За подробна информация относно гамата пречистватели на въздух на Vortice – България терм.

Вижте също...