pixel

Пречиствателна станция за отпадъчни води генерира еко-енергия

Пречиствателна станция за отпадъчни води генерира еко-енергия

Компанията Pasteurization Technology Group (PTG), която току-що привлече близо 2 млн. долара инвестиции, е изобретила нов метод за пречистване на отпадъчни води, така че хлорът и другите химикали се премахват, а в същото време се генерира екологично чиста енергия.

Технологията на PTG за пречистване на водата, както можете да се досетите от името на фирмата, използва пастьоризация, за да очисти отпадните води от бактерии. Системата загрява мръсната вода до 80 градуса Целзий, използвайки излишната топлина от електрически генератор, който работи на биогаз. Този биогаз бива уловен при процеса на разграждане на твърдите канализационни отпадъци, отстранени от отпадъчните води.

Системата носи 90% енергийна ефективност, което позволява на клиентите да намалят значително разходите за ток и вода, докато традиционното пречистване на отпадъчните води може да бъде доста енергоемко и скъпо. Всичката излишна енергия, генерирана от системата на биогаз, може да се съхранява или да се продава на енергийните оператори.

Технологията на PTG е в състояние да обработва милиони литри отпадъчни води на ден за градове, селскостопански предприятия, енергийни компании, компании за храни и напитки и много други.

greentech.bg

Може да харесате още...