pixel

Предупредиха за измами със санирането в Бургас

Burgas

Консултациите, които специалистите на Община Бургас дават по националната програма за енергийна ефективност, са абсолютно безвъзмездни.

Ако попаднете на хора, които ви искат пари под предлог, че тези средства ще се внасят в Община Бургас, за да се извърши санирането, трябва да сигнализирате в полицията, тъй като става въпрос за измама, предупредиха от община Бургас.

В общината са позвънили граждани от к-с „Изгрев“, за да се уверят, че не трябва да дават средства, тъй като са получили такова искане от жена, която е звъняла по домовете им.

Стотици жители на Бургас, които живеят в панелни блокове вече се възползваха от помощта на общинските експерти.

Пълна информация за условията за кандидатстване по програмата, формуляри, телефони и e-mail, контакти на териториалните дирекции може да се получи от сайта на Община Бургас.

Експерти на регионалния министър Лиляна Павлова съветват още през месец януари собствениците в големите блокове да вземат решение дали искат да обновят сградата си. И след като ведомството изготви в края на този месец указанията към общините, веднага да регистрират сдружение, да попълнят формулярите и да ги подадат в общината.

dir.bg

Може да харесате още...