pixel

Преговаряме за втечнен газ от Алжир

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев ще преговаря с Алжир за внос на втечнен газ у нас. Северноафриканската държава е в топ 3 на износителките на втечнен газ в света. Стойнев ще председателства 20-ата сесия на смесения българо-алжирски комитет за икономическо сътрудничество.
Алжир е в топ 3 на държавите износителки на втечнен газ в света. В делегацията е включен и социалният министър д-р Хасан Адемов, зам.-министрите Красин Димитров, Васил Маринов и Борислав Ангелов и представители на водещи родни фирми в областта на енергетиката, информационните технологии и отбранителната промишленост. Посланикът ни в Алжир Звездалин Лалов също ще участва в преговорите.
Форумът е на 27 и 28 февруари 2014 г. в Алжир. В рамките на визитата Стойнев и Адемов се очаква да подпишат споразумения за сътрудничества в областта на туризма, на информационните технологии и съобщенията, на сигурността и борбата срещу трансграничната организирана престъпност, на здравеопазването и медицинската наука, на спорта, както и за научно-техническо сътрудничество между Селскостопанската академия и Националния институт за агрономически изследвания на Алжир.

standartnews.com

Може да харесате още...