pixel

Премиера на нова програма термопомпи на австрийската Windhager

windhager 1

Тази пролет Windhager Zentralheizung GmbH представя концепции за устойчиво отопление с помощта на пелети и въздух. Освен индивидуалните решения за отопляване с пелети, дървесина и дървени стърготини, австрийската компания показва за първи път и новия си асортимент термопомпи.

Една от новостите е хибридното решение BioWIN2, при което доказалият качествата си котел на пелети BioWIN2 Touch се комбинира с енергийно ефективната термопомпа въздух-вода AeroWIN Klassic. Тази серия уреди впечатлява с високата си енергийна ефективност, тихата работа и скромните изисквания за пространство. Благодарение на интелигентната хидравлика Smart-Flow, BioWIN2 Hybrid може да работи без буферен съд, както и без електрически нагревателен елемент. Като практично, универсално решение, BioWIN2 Hybrid разполага и с голям контейнер за съхранение на пелети с вместимост 200 кг. Новите хибридни уреди с пелети и термопомпа се предлагат с четири мощности – от 10 до 26 кВт.

Термопомпите въздух-вода AeroWIN се предлагат в два варианта – Klassik и Premium. Те работят на принципа на моноблока и са проектирани за монтаж на открито. Най-добрата енергийна ефективност и високият топлинен комфорт са основните цели на тези устройства. Дори при температури на потока над 50 ° C, AeroWIN отговаря на класа за енергийна ефективност A ++. Благодарение на инверторната технология и звукоизолираната структура, термопомпата убеждава с безшумната си работа. Устройствата впечатляват с високата си експлоатационна надеждност и ниските разходи за монтаж и поддръжка. В зависимост от потреблението на топлина се предлагат четири модела с диапазон на мощност от 1 до 22 kW. По този начин Windhager предлага решение за отопление, ориентирано към бъдещето, особено за модерни нови сгради.

В допълнение, в асортимента на Windhager са включени концепции за отопление на дърва, пелети или дървени стърготини. Гамата се разпростира от удобни газификатори за дърва през напълно автоматични пелетни котли до иновативни газификатори на дървесни стърготини със смукателни системи – за потребление на топлина от 3 до 400 кВт. Програмата включва и практични системи за съхранение и транспортиране на пелети и дървени стърготини, както и топлинни акумулатори, бойлери и ефективни газови кондензационни котли.

Може да харесате още...