pixel

Преминете към по-ефективно отопление с Екотерм Проект

Пролетта е вече тук. Въпреки капризите на времето, тя е тук и събужда нови сили и енергии. Започваме да кроим планове за освежаване и за повишаване на комфорта на домовете си. Сега е идеалното време да помислим за по-ефективно, комфортно и екологично отопление.

Екотерм Проект предлага на Вашето внимание Промоционални цени на пелетни съоръжения.

Един от най-успешните котли в широката гама от продукти на Екотерм Проект е водогреен котел под марка GreenEcoTherm – Pelletherm V.4 Long Time, с енергиен клас А. Този котел е оборудван с автоматизирана, самопочистваща, пелетна горелка от серия GP хх sc и е предназначен да  изгаря твърди биогорива под формата на дървесни пелети. Механичното самопочистване на пелетната горелка е единствено по рода си на българския пазар и възможно най-доброто решение, позволяващо на крайните клиенти да използват дървесни пелети с по-лошо качество, респективно да получат по-ниска цена за отопление, при стабилнен КПД и без да се налага да се прекъсва горивният процес. Тези котли се използват за отопление в системи с локално отопление, както и за генериране на топла вода за битови нужди, включително през летния сезон. Основно предимство на котела Pelletherm V.4 Long Time е наличието на пепелник с големи размери, който гарантира далеч по-рядкото почистване на котела спрямо неговите конкуренти.

Котлите Bisolid Saver C, отговарящи на изискванията за енергиен клас  А, предлагат възможността за избор на гориво. Комбинацията от по-евтиното гориво – дървата, и горивото, позволяващо автоматизация на горивния процес, а именно дървесните пелети, осигурява по-висока ефективност и по-ниска цена на отоплението. Котлите са оборудвани с допълнителна предна врата с пелетна горелка и табло за управление, благодарение на които, само чрез затваряне на желаната врата, се извършва смяната на горивото. Само за минута, котелът може да премине от работа на дърва към работа с пелети или обратно. Благодарение на стоманената, триходова конструкция на топлообменника, завършваща с два тръбни снопа, се постига още по-високата ефективност, в сравнение с конкурентните котли на твърдо гориво.

Комфортното отопление, което предлагат пелетните горелки BISOLID, е съизмеримо с отоплението при използването на електричество, газ или нафта. Предназначени да изгарят дървесни пелети с диаметър Ø 6-8 mm, те могат да бъдат монтирани към най-популярните и търсени котли на твърдо гориво. Използваното гориво и въздухът се смесват в горелките Bisolid по контролиран начин, което е предпоставка за екологичност, висока ефективност и увеличаване на времето между две почиствания, даващо комфорт на потребителя.

Пелетните горелки серия Bisolid GP xx-B hc предлагат лостов механизъм, благодарение на който се извършва ръчно, фронтално, механично почистване на скарата на горивната камера, без отваряне на котела и без прекъсване на работата му. Самото почистване се извършва само в две лесни стъпки.

Повече информация за Екотерм Проект и гамата предлагани продукти може да бъде получена в дистрибуторската мрежа в цялата страна, на интернет страницата или на страницата на фирмата във Facebook.

Може да харесате още...