pixel

Приемат молби за еднократна енергийна помощ

 От днес започва приемането на молби за отпускане на еднократната помощ от 65,72 лева за хората, които не са кандидатствали за енергийната целева помощ през миналия отоплителен сезон и отговарят на критериите за надвишаване с до 10 лв. на изисквания доход.
Молбите ще се приемат в поделенията на Агенцията за социално подпомагане до 26-и април включително, съобщиха Дарик и „Фокус“.
В молбата се описва средномесечният доход за 6 последователни месеца в периода от март до септември 2012 г.

С имащите право да подадат молби ще бъде извършена анкета, ще бъде изготвен доклад, въз основа на който ще се издаде заповед за отпускане на добавката.

Еднократните добавки ще бъдат изплатени в края на април. Тогава ще бъде преведена и добавката от 50 лева за децата с увреждания.

Майките, които получават обезщетение за отглеждане на малко дете, ще получат добавка в края на май, заедно с детските.
С 50 лв. ще бъдат подпомогнати майките, които са плащали осигуровки за общо заболяване и майчинство и имат доход до 350 лв. на член от семейството. Лицата, които влизат в тази група, не трябва да подават молби.

От днес Агенцията по заетостта също започва приема на заявления за кандидатстване по програмите и мерките за заетост, финансирани с пакета за най-уязвимите. Допълнителните средства, отделени за това, са в размер на 30 617 604 лева.

dir.bg

Може да харесате още...