pixel

Приложение за таблети улеснява строежа на вятърни паркове

Ново приложение за таблет-компютри може да помогне за намаляване на разходите за изграждане на вятърни паркове и ускоряване на процесите на планиране на нови проекти, твърдят разработчиците му.

Софтуерът позволява на разработчиците и проектантите бързо да създават виртуална реалност анимирана версия на проекта си, докато стоят на „строителната“ площадка на потенциалния вятърен парк.

Фирмата, разработила приложението – британската Linknode – осигурява лесна за сваляне от интернет тримерна карта на мястото, заедно с „прецизно локализирам модел“ на проектираната вятърна ферма.

Разработчиците могат да видят бъдещата ферма под различен ъгъл, като просто насочват таблета в една или друга посока. Могат да се изтеглят и други модели, които позволяват да се разгледа различно оформление, да се зададе различна височина на турбините. Това дава на компаниите-разработчици възможност да създават визуализации на разработваните проекти бързо и ефективно.

„Хората никога досега не са били в състояние да отидат на полето, имайки динамична визуализация в ръцете си”, казват от фирмата-разработчик. “В момента процесът на използване на фотомонтажи включва създаване на хартиени чертежи на място, заедно с опити да се премести една позиция и да се нагоди визуалното впечатление с пейзажа, според както се вижда от това местоположение“. Вместо това софтуерът предлага по-гъвкава, интегрирана, ефективна и динамична система за визуална оценка на въздействието.

greentech.bg

Може да харесате още...