pixel

Производствената сграда на Magna Powertrain с децентрализирана климатизация от Hoval

Оптимална ефективност, перфектен вътрешен климат, ниски експлоатационни разходи, всичко това е реалност в производствената сграда на Magna Powertrain благодарение на децентрализираната климатизация от Hoval.

Сградата се намира в индустриална зона Раковски, има площ приблизително 8000 m² и е с височина около 8 м.

Основната цел на инвеститорите беше да се постигне максимално ефективно отоплено, климатизирано и вентилирано работно или складово пространство. Не е тайна, че добрите комфортни условия на труд повишават производителността, а правилното съхранение на стоките понякога може да изисква различни зони с различни климатични условия (температура и влажност).

Децентрализираните климатични апарати от Hoval отговарят напълно на всички изисквания на инвеститорите, гарантирайки една ефективна, компактна, гъвкава система с ниски експлоатационни разходи и в същото време с отговорност към опазването на околната среда.

Ефективните децентрализирани системи вече намират приложение във все повече производствени сгради и логистични халета в България.

Системното решение на Hoval за производствената база на Magna Powertrain включва децентрализирана система за климатизация с различни типове покривни апарати, комбинирани така, че да бъде осигурен максимален комфорт на всяка работна зона.

Описание на заложените съоръжения:
– Покривни апарати RoofVent LKW9D – 7 бр, маслоустойчиво изпълнение, за подаване на пресен въздух с дебит подаване и засмукване 8000 m³/h, с рекуперация, работещи в режим отопление и охлаждане, един апарат от този тип покрива площ до 800 m².

Покривни апарати RoofVent LK9D – 2 бр, маслоустойчиво изпълнение, за подаване на пресен въздух, с дебит подаване и засмукване 8000 m³/h, работещи в режим отопление и охлаждане, един апарат от този тип покрива площ до 800 m².

– въздушни завеси на входа за товарни автомобили 4 бр. TopVent CUR5.

– Покривни апарати RoofVent LKW10D – 3 бр, за подаване на пресен въздух с дебит подаване и засмукване 8800 m³/h, с рекуперация, работещи в режим отопление и охлаждане, един апарат от този тип покрива площ до 915 m².
– Подпокривни апарати ТорVent DKV 9D – 3 бр, работещи в режим рециркулация, с дебит подаване и засмукване 8100m³/h, за отопление и охлаждане, един апарат от този тип покрива площ до 811 m².

При избора на оборудването Hoval взе под внимание изискванията на всяка отделна зона в производственото хале, както и специфичността на производствените процеси и отделяните от производството маслени изпарения. Покривните климатични апарати са подредени така, че да поддържат специфичните параметри за всяка зона, като в същото време управлението е от една обща контролна система.

Интелигентната система Diginet 5 контролира климатичната инсталация, като следи комфорта във всяка една зона.

Апаратите Hoval бяха монтирани бързо и лесно, благодарение на компактния си дизайн, ниското си тегло, както и отсъствието на необходимост от въздуховоди. Доставят се готови за свързване, изцяло сглобени и предварително окабелени, което редуцира разходите и необходимото време за инсталация.

Резултат: В сградата е осигурен максимален комфорт: равномерно затоплена и вентилирана работна зона с подсигурен пресен въздух и рециркулация. Стратификацията на температурата в халето е ограничена до 1°С, тъй като климатичните покривни апарати не позволяват на топлия въздух да се задържа високо горе в топлинни джобове. Те успешно свалят топлия въздух обратно в работната зона, след като го филтрират, затоплят и смесят с пресен. Специално разработения за климатичните апарати Air-Injector разпределя и завихря въздуха така, че може да свали ефективно топлия въздух от 4 до 25 м, и то при скорост до 0,2 m/s, без да се образува течение. С иновативната си функция за подаване на въздуха, дифузорът регулира ъгъла на въздушния поток.

Във всеки от проектите и действията си Hoval се ръководи от мотото: “Отговорност за енергията и околната среда“, което е високо ценено от международни и екологично отговорни компании като Magna Powertrain.

Може да харесате още...