pixel

Първи климатик със сертификат за ниско ниво на въглеродни емисии

Първи климатик със сертификат за ниско ниво на въглеродни емисии

Carbonfund.org издава удостоверението на база на емисиите, отделяни от продукта по време на целия му жизнен цикъл – от неговото производство, през транспортирането, употребата и окончателното му бракуване.

Признанието, което Multi V III получава, до голяма степен се дължи на специализираната програма на компанията за анализ на жизнения цикъл, чиято цел е да намали отделянето на въглеродни емисии като цяло.

Multi V III е снабден с уникална инверторна технология на LG  – Inverter Technology. Моделът има коефициент на енергийна ефективност 4,6 – едно от най-високите нива в индустрията. Това означава, че климатикът отделя по-малко въглероден диоксид в сравнение с останалите климатици на пазара, като така спомага за ограничаването на процеса на глобално затопляне.

Multi V III ще се предлага в Северна Америка от края на тази година. LG вече демонстрира своето засилено присъствие на пазара за VRF климатици (системи с променлив дебит на хладилния агент) в Северна Америка, като регистрира ръст от 201% – от 4% пазарен дял през 2010 година до 8,9% през 2011 година, посочват от компанията.

greentech.com

Може да харесате още...