pixel

Радиаторният вентил на бъдещето

Herz

В динамичния свят на управлението на отоплението Herz с гордост представя радиаторния вентил на бъдещето – Herz Dynamic Thermostatic Valve. Този вентил, който се монтира директно на радиаторите, умело съчетава доказаната функционалност на класическия термостатичен вентил с регулатор на диференциално налягане в един корпус. Вграденият регулатор на диференциално налягане гарантира, че необходимото количество вода е на разположение на всеки радиатор. Комбинацията от тези две важни функции е най-лесният начин за постигане на ефективно топлоподаване.

Вграденият регулатор на диференциалното налягане позволява на динамичния термостатичен вентил Herz да поддържа постоянен дебита на радиатора при променящи се условия на налягане. Колебанията на налягането, причинени от отварянето или затварянето на други радиатори в системата, се регулират напълно автоматично. Решаващо предимство: нито промените в системата, нито нейното разширяване изискват пренастройване или промяна на настройката на динамичния термостатичен вентил, което свежда до минимум усилията, необходими за хидравличното изравняване. В комбинация с термостатичните глави Herz изпитаната термостатична вентилна вложка на Herz осигурява високоефективно и надеждно регулиране на стайната температура. Прецизността, точността и ефективността отговарят на високите очаквания към термостатичния вентил на Herz.

Herz

Динамичният термостатичен вентил Herz предлага гъвкаво решение за различни области на приложение в ъглов вариант, прав вариант и специален ъглов вариант. Управлението на дебита от 10 л/ч до 120 л/ч и максималното диференциално налягане от 60 kPa позволяват широк спектър от приложения. Динамичният термостатичен вентил Herz ще се предлага в ъглови и прави версии в DN 15 от април 2024 г., последван от ъглова специална версия от есента на 2024 г.

За повече информация – Херц Арматура.

Снимка: Herz

Може да харесате още...