pixel

Разход на енергия с 31% по нисък в сгради в Пекин, благодарение на топлофикационно решение

Разход на енергия с 31% по нисък в сгради в Пекин, благодарение на топлофикационно решение

Топлофикационни решения спомагат за постигане на целите за икономия на енергия в Китай. Топлофикационна компания в Пекин постигна 31% икономия на енергия в апартаментните си сгради, а обитателите им спестяват близо 13% от сметките си за отопление.

В Пекин, столицата на Китай с население близо 20 милиона души, Пекинската топлоенергийна групировка доставя топлинна енергия на редица жилищни блокове.

За да направи сградите  енергийно по-ефективни, групировката търсеше решение, което би дало възможност да се регулира подаваната температура за жилищния комплекс.

Едно топлофикационно решение на Данфосс със смесителен контур отговори на изискванията на клиента за разрешаване на проблемите с липсата на хидравличен баланс и потокът подаван от мрежата да постъпва директно в инсталацията на жилищните сгради. Благодарение на това приложение Пекинската топлоенергийна групировка постигна икономия на енергия от 31%.

Намаляване на разходите за отопление

В същото време обитателите на жилищния комплекс “Нюджие” в центъра на Пекин можеха да поддържат стайна температура 18оС и да икономисват приблизително 13% от разходите си за отопление.

„Чрез инсталирането на станциите със смесителен контур ние разрешихме всичките проблеми и същевременно увеличихме икономията на енергия“, казва Лиу Ксинхонг, Районен управител в Пекинската общинска топлофикация.

Икономията на енергия си остава един от главните приоритети на китайското правителство. Целта за енергийна икономичност е да се спестят 16% от интензивното енергийно потребление до 2015 год. и все повече градове предвиждат стимули, които да осигурят решение на техните енергийни проблеми.

Може да харесате още...