Разработчик на нанодобавки за пренос на топлина привлече финансиране на стойност 2 млн. паунда

Ирландската компания HT Materials Science (HTMS), която разработва нанодобавки за пренос на топлина, подобряващи ефективността на отоплителните и охлаждащи системи, привлече финансиране на стойност 2 млн. паунда.

HTMS произвежда нанодобавки за пренос на топлина, които, когато се добавят към съществуващите системи за отопление и охлаждане с вода и гликол, водят до значителни подобрения в капацитета на тези системи. Нанодобавките могат да се добавят бързо и лесно към работеща система за отопление и охлаждане, без да се налага спиране работата на системата.

Финансирането ще позволи на базираната в Дъблин компания да завърши търговското  валидиране на проекти за клиенти в САЩ и Европа, включително Johnson & Johnson, Engie и Veolia. Съгласно условията на сделката Progress Tech Transfer (PTT), инвеститор в устойчиви технологии, ще инвестира 1 млн. евро. Сред инвеститорите е и ирландската държавана агенция за развитие Enterprise Ireland.

Основана през 2018 г., HTMS е разработчикът на Maxwell 2020, добавка от суспензия на наночастици от метален оксид за използване в нови или съществуващи системи за отопление и охлаждане за търговски обекти

Вижте също...