Решениe с върхова енергийна ефективност от Daikin

Решениe с върхова енергийна ефективност от Daikin

Daikin представи първата си хибридна термопомпа, която комбинира две утвърдили се технологии: термопомпа тип „въздух-вода“ и кондензен газов котел, за да създаде енергийно ефективна и икономична система за отопление и топла вода, която да замени традиционните газови котли.

Годишната енергийна ефективност на хибридната термопомпа Daikin Altherma е с 35% по-висока, сравнена с газовите кондензни котли, които се считат за технологията с върхова ефективност за замяна на традиционните газови котли.

За собствениците на жилища, които искат да заменят старите си газови котли с хибридна система, хибридната термопомпа Daikin Altherma e очевиден избор, тъй като вътрешното тяло е проектирано да заема същото място като типичните газови котли, като със своята висока ефективност ще намали общото енергопотребление и месечните сметки. Стенното вътрешно тяло съдържа газов котел и хидравличен модул, и може да се свърже с вече съществуващите  радиатори и тръбна система. Това намалява времето за инсталация и разходите.

Хибридната система Daikin Altherma може да замени всяка една котелна система, независимо от вида на жилището и неговото местоположение. Хибридната термопомпа загрява течащата вода в диапазон от 25°C до 80°C, правейки я подходяща за отоплителни тела и особено за вече съществуващи радиатори. Това опростява дизайна на системата и я прави идеална за замяна на вече съществуващите газови и нафтови котли. Това прави хибридната термопомпа толкова гъвкава, така че да отговори на широка гама от потребности за отопление и топла вода.


Вижте също...