Решения от RBM за въздух и замърсявания в отоплителните системи – част 2

rem

В предната публикация разгледахме вредните ефекти от наличие на въздух и замърсявания в отоплителните системи. Нека да ги обобщим:
– кавитация;
– прегряване на горивната камера и силни корозионни явления;
– шум в радиаторите;
– намаляване топлообмена на радиаторите;
– пълно или частично блокиране на циркулацията;
– шум в помпите;
– блокиране на циркулационната помпа;
– неправилна работа на радиаторните вентили;
– намаляване ефективността на топлообменниците.

В тази публикация ще разгледаме техническите решения на RBM за решаване на посочените проблеми.

remОбезвъздушители

Miniluft Compact е автоматичен поплавков обезвъздушител със странично изхвърляне на въздуха. Компактните му размери го правят много удобен за монтаж на колектори. Максималното налягане на обезвъздушаване е 4 bar.

Работи до температура 115˚С и със смес вода – гликол 30%. Предлага се с резба 3/8“ и ½“.

remMiniluft е автоматичен поплавков обезвъздушител с горно изхвърляне на въздуха. Компактните му размери го правят много удобен за монтаж на колектори.

Максималното налягане на обезвъздушаване е 6 bar. Работи до температура 115˚С и със смес вода – гликол 30%.

Предлага се с резба 3/8“ и ½“.

remVasa е автоматичен поплавков обезвъздушител с горно изхвърляне на въздуха и предпазно капаче. Подходящ е в случаите, когато се налага да се обезвъздушават по-големи инсталации.

Максималното налягане на обезвъздушаване е 2,5 bar. Работи до температура 100˚С и със смес вода – гликол 30%. Предлага се с резби от 3/8“, ¾“, ½“ и 1“. В случай на необходимост поплавковата група може да бъде сменена.

remMegaluft е автоматичен поплавков обезвъздушител с голям капацитет.

Максималното налягане на обезвъздушаване е 5 bar. Работи до температура 115˚С и със смес вода – гликол 30%.

Предлага се с резба 3/8“ и ½“.

remMegaluft HP е автоматичен поплавков обезвъздушител с високи характеристики и голям капацитет. Подходящ е за монтаж на подаващите вертикални щрангове.

Максималното налягане на обезвъздушаване е 10 bar. Работи до температура 115˚С и със смес вода – гликол 30%.

Предлага се с резба ½“.

remVasa 7 е автоматичен поплавков обезвъздушител с насочено изхвърляне на въздуха и голям капаците. Използва се в случаите, когато се налага да се обезвъздушават по-големи инсталации. Подходящ е за монтаж на подаващите вертикални щрангове. Максималното налягане на обезвъздушаване е 3 bar. Работи до температура 100˚С и със смес вода – гликол 30%. Предлага се с резба ½“.

Деаератори

Airterm UP

Поплавков ориентируем деаератор. Може да бъде монтиран на хоризонтални вертикални и диагонално разположени тръбопроводи. Инсталира се на подаващите щрангове. Максималното налягане на обезвъздушаване е 10 bar. Работи до температура 115˚С и със смес вода – гликол 30%. Предлага се с резби ¾“ и 1“.

Airterm

Поплавков линеен деаератор. Инсталира се на подаващите щрангове. Максималното налягане на обезвъздушаване е 10 bar. Работи до температура 115˚С и със смес вода – гликол 30%. Предлага се с резби от ½“ до 2“.

Филтри

Safecleander

Магнитен филтър-утайник с два сферични вентила. Максимално налягане 4 bar. Вграден неодимов магнит 11 000 гауса. Да се монтира на връщащия щранг. Този филтър има следните предимства:
– премахва всички замърсявания;
– отлични хидравлични характеристики;
– монтаж на хоризонтални, вертикални и диагонални тръбопроводи;
– удължава живота на котела;
– препазва от корозия;
– гарантира ефективността на нсталацията;
– компактни размери.

Предлага се с резби ¾“ 1“.

Mag-Nus

Магнитен самопочистващ се филтър-утайник, комплект със сферичен кран за източване, снабден с накрайник за маркуч. Предлага се с резби ¾“ 1“.

rem

Dirterm

Самопочистващ се филтър-утайник, комплект със сферичен кран за източване, снабден с накрайник за маркуч. Монтира се на връщащия клон на отоплителната инсталация. Предлага се с резби от ½“ до 2“.

Airterm Dirt

Самопочистващ се филтър-утайник/деаератор, комплект със сферичен кран за източване, снабден с накрайник за маркуч. Специален трислоен филтриращ елемент гарантира високата му ефективност. Монтира се на връщащия клон на отоплителната инсталация. Максимално налягане на обезвъздушаване 10 bar. Предлага се с резби от ½“ до 1 ¼“.

Airterm Mag

Комбиниран самопочистващ се магнитен филтър-утайник/деаератор, комплект със сферичен кран за източване, снабден с накрайник за маркуч. Специален двуслоен филтриращ елемент гарантира високата му ефективност. Монтира се на връщащия клон на отоплителната инсталация. Максимално налягане на обезвъздушаване 10 bar. Предлага се с резби от ½“ до 1 ¼“.

rem

Magterm XL

Магнитен самопочистващ се филтър-утайник, комплект със сферичен кран за източване, снабден с накрайник за маркуч. Предназначен е за монтаж в термични централи. Предлага се с размери DN 65, DN 80 и DN 100.

За контакт и повече информация – България терм.

Вижте също...