pixel

Riello – горелки с широко приложение

Riellо

В целия свят горелките с марка Riello са синоним за надеждност, висока ефективност в технология на горене с ниски експлоатационни разходи и лесна поддръжка. Riello предлага широка гама горелки за газ, нафта, мазут и комбинирани с мощност от 10 kW до 32 MW. Riello отговаря на разнообразните нужди на потребителите с пълния набор от горелки с различно приложение – за бита, за обществения сектор, за индустрията и за специфични ехнологични процеси. Присъствието на компанията на световните пазари се отличава с добре изградена и ефективна мрежа за продажби, заедно с центрове за обучение, разположени в различни държави. Riello има 17 оперативни клона в чужбина (в Европа, Америка и Азия), с клиенти в над 60 страни.

Горелки Riello и хранително-вкусовата промишленост

Един от секторите, в които използването на топлина съпровожда технологичните процеси е хранително-вкусовата промишленост. В хранително-вкусовата промишленост горелките се използват в производството на пара и/или гореща вода или въздух за почистване, обезмасляване, осапунване, пастьоризиране, стерилизация, както и за готвене на храна и е идеално решение за технология на отопление в оранжерии, сушилни, пещи, камери, поточни линии и други. Тези топлинни машини, които генерират топлина, освен топлина в нашите домове, помага в жизнения цикъл на отглеждането на селскостопанска продукция във всички основни фази: от ранното развитие на разсад в оранжерии и селскостопански животни чрез процесите на трансформация в консервната промишленост до изработката различни съдове за съхранение с употреба в ежедневието на хората.

Отопление и оранжерии

Отоплителните парници позволяват да се получи висока производство на растения в региони с по-студен климат и променливи сезонни температури. Отоплението в тези зони позволява да се получи микроклимат подходящ за съответната култура. Парниците може да се отопляват с генератори на горещ въздух, разпределени или централизирани котли или нагреватели.

Оранжерии с централизирано отопление

Основните изисквания към съоръженията са:
– висока надеждността и безаварийна експлоатация;
– прецизност при поддържане на температурата по зададени стойности, необходими за правилния растеж на засажденията;
– експлоатация – лесна работа и поддръжка на устройствата в ежедневна употреба;
– ниски емисии на NOx и контрол на СО2 за да се избегне предотвратяване на ефект „киселинен дъжд“, който вреди листата на културите.

Отопление за отглеждане на животни

С цел да се гарантира правилното размножаването на животни при зададените параметри на температура, влажност и стерилност, Riello е в състояние да осигури различни видове горелки, които да се монтират на генератори на горещ въздух или централни котли за гореща вода. Правилната температура е много важно изискване за добрия живот на животните и варира в зависимост от възрастта на животното. Следователно надеждена и ефективната отоплителна система е основна при промишленото отглеждане на животни и Riello доставя правилните продукти за всички изисквания на клиентите.

Процес на сушене

Процесът на сушене на зърнените култури има важна роля в производствена верига и тяхната преработка, тъй като позволява равномерното отглеждане и съхранение в страни, които в сезона на прибиране на реколтата имат неблагоприятен климат. Горелката, инсталирана на сушилни, генерира топлина необходими за функционирането на системата, която може да има неподвижни или подвижни конструкции и се основава на загряване на въздуха, който при подгрев на продукта до температури, достатъчни за изпаряване влагата, намаляване съдържащата се вода до оптималната стойност за съхранение.

Захранването може да бъде с течно, или с газообразно гориво и с директен или косвен система за топлообмен.

Структура на стационарни сушилни за промишлено приложение 

 Приложения за производство на хляб, хлебни продукти и сладкарски изделия

Историята на Riello започва с развитието на горелки за производство на хляб. След период от повече от 90 години, по време на които компанията непрекъснато преследва високи стандарти за качество, надеждност и икономия на енергия, Riello S.p.A., предлага пълна гама горелки и аксесоари за изгаряне на газ и дизелово гориво, предназначени за оборудването за занаятчийските и промишлените производство на хляб, пици и всякакъв вид хлебни продукти и сладкарски изделия.

Млечна и месна промишленост

Използването на пара в хранително-вкусовата промишленост е основен процес, прилаган обработката на месни и млечни продукти. Riello предлага широка гама на продукти, подходящи за тези приложения. Обикновено парата се генерира при висока температура налягане (12-15 бара), но те също са реализирани генератори при ниско налягане (0,5-1 bar).

Производственият капацитет на пара може варират от по-малко от 1 тон/час до 20-25 тона/час. Обработката с пара е необходима при консервирането на плодове и зеленчуци, при дестилацияна на етерични масла, в пивоварни и винопроизводители.

Мобилни кухни

Използвани мобилни кухни в различни страни в областта на отбраната и гражданска защита. Нафтова горелка серия R40 с мощност до 65 kW с ръчно регулиране на пламъка.

riello

Поточни линии в хранително-вкусовата промишленост

Riello горелки присъства в производството на напитки. За 28-годишното си присъствие на пазара за горелки в България, фирма „Калория” е оборудвала много фабрики във всички сектори на хранително-вкусовата промишленост.

За повече информация – Калория.

Може да харесате още...