Romstal – Ecoheat by Midea нова гама термопомпи въздух-вода

Ecoheat

С течение на времето ви показахме ползите от използването на термопомпи. Ако сте прочели тези статии и сте решили да закупите такъв продукт, но все още не знаете кой, за да направите правилният избор, свържете се със специалистите на Romstal и те ще ви обяснят критериите, които трябва да следвате, за да закупите правилната термопомпа.

Лесен избор може да бъде направен от новата гама термопомпи въздух-вода Ecoheat by Midea, сплит система с функция за отопление и охлаждане.

Те използват външния въздух за нагряване или охлаждане на отоплителния агент (вода), който ще бъде разпределен към вътрешната система за отопление и охлаждане, както и към системата за приготвяне на битова гореща вода.

Термопомпата, която ви представяме днес, се състои от вътрешно и външно тяло.

Вътрешното тяло има следните компоненти:
– топлообменник фреон-вода;
– електронна циркулационна помпа;
– 3 литра разширителен съд;
– допълнителен електрически нагревател;
– контролер;
– сензори за температура и налягане.

Външното тяло има следните компоненти:
– инверторен ротационен компресор;
– вентилатор с променлива скорост;
– 4-пътен вентил;
– топлообменник фреон-въздух;
– сензори за температура и налягане.

Външното тяло пристига предварително заредено с хладилен агент, което позволява максимално разстояние от 10 метра от вътрешното тяло, без зареждане на системата с допълнителен хладилен агент.

Какво е новото? 

Гамата носи редица подобрения по отношение на характеристиките и дизайна. Преди всичко по-висока отоплителна мощност.

Новите термопомпи Ecoheat by Midea имат по-добри характеристики при отрицателни външни температури, гарантирайки температура на потока от 60°C при външна температура в режим отопление до -15°C. Максималната температура на подаване е увеличена до 65°C и е адаптирана към спецификите на инсталациите в България.

Минималната работна температура също е увеличена и достига до -25°C,  достатъчно дори за най-суровият климат у нас.

Ecoheat

DC инверторната технология осигурява максимална надеждност и ефективност при работата. Нещо повече, термопомпата може да управлява спомагателни източници на отопление (подаване на топлина от слънчеви панели, газови котли, котли на твърдо гориво и др.) и позволява регулиране на температурата на отоплителния агент, в зависимост от външната температура (компенсация на климата).
При новата серия се появява възможност за работа в каскада на до 16 сплит термопомпи Ecoheat by Midea, за да постигнете необходимата гъвкавост дори при най-сложния обект.

Ecoheat

Ecoheat

Висококачествени компоненти.

„Качеството преди цената“ е девиз, който отличава Ecoheat от останалите продукти на пазара.
Това е причината, поради която и през 2021 година Ромстал продължава да вгражда компоненти от най-висок клас в продуктите под собствения си бранд.

Като например – високо ефективен Mitsubishi Twin Rotary компресор, топлообменник Alfa Laval, CE сертифицирани нискошумови вентилатори, циркулационни помпи Wilo и Grundfos.

Нов дизайн.

EcoheatЧисто нов дизайн и уникални характеристики. Едно от най-тънкитe и компактни тела в пазарният сектор. Не натрапчива комбинация от бяло и сребристо и заоблените ъгли придават на вътрешното тяло цялостен естетичен вид.

Термопомпена система, която комбинира най-добрата технология и дизайн.

Интегриран Wi-Fi контрол.

Ecoheat

С новото приложение е възможно да се управлява домашната система дистанционно по прост и интуитивен начин: чрез смартфона или таблета можете да включите, изключите, следите консумацията на енергия или да промените температурата където и да сте.

По този начин се постига перфектна комбинация между комфорт, икономия на енергия и лекота на управление и ползване.

Разумен избор.

Коефициентът на ефективност (COP) на помпата, т.е. съотношението между консумирана енергия и произведена енергия ни помага да разберем по-добре какви икономии ще направим. Например, ако термопомпата има COP 5 или 6, това означава, че сметката за електричество ще бъде около 5-6 пъти по-ниска, отколкото при използване на конвенционален електрически котел. А в случая с термопомпа вече няма да полагате усилия и да губите време за съхраняване на дърва или зареждане с гориво.

Ecoheat

Друго очевидно предимство е, че термопомпата не се нуждае от почистване на оборудването или мръсотията в резултат на използването на твърдо гориво.

Термопомпата Ecoheat by Midea е идеалният продукт за вашия дом, особено ако живеете в район без достъп до газопреносната мрежа! Отсега нататък е лесно да отоплявате къщата си или да я охлаждате за по-топлия период от годината.

Термопомпата извлича топлина от въздуха, а след това с помощта на своя компресор загрява хладилния агент в инсталацията до температура, достатъчна, за да осигури необходимия комфорт в дома.

Тъй като енергията във въздуха е безплатна и неограничена, термопомпа като тази, която представяме днес, е интелигентният избор.

Макар и по-скъп за закупуване от обикновеният котел, с течение на времето, поради факта, че повече от 75% от произведената енергия се взема безплатно възвръща многократно своята инвестиция.

Ecoheat

Веднъж закупени, ще се насладите на компактния им дизайн, който осигурява лесен монтаж. Освен това веднага ще разберете, че е изключително лесна за използване. Всичко, което трябва да направите, е да се насладите на получената топлина с минимални разходи, позволявайки да си възвърнете първоначалната инвестиция доста бързо.

Повече информация и други атрактивни продукти може да намерите на място или на сайта на Ромстал България.

Може да харесате още...