pixel

Ромстал става официален вносител на Vaillant и засилва пазарното си присъствие в България

romstal

Ромстал България става официален вносител на немския производител на отоплителни уреди Vaillant. С добавянето на още един бранд Ромстал укрепва своето портфолио и експертния си опит в областта на иновативните отоплителни системи.

Ромстал оперира на пазарите на Румъния, Молдова, Украйна, Сърбия и България и е специализирана в продажбата на продукти за вътрешно-сградни инсталации. Гамата включва над 15 000 продукта на склад, характеризиращи се със световно признато качество, което Ромстал възприема като пазарна политика.

Компанията предоставя:
– технически съвети за настройка на системи и избор на продукти;
– складови наличности, които могат да бъдат доставени незабавно, навсякъде в страната, достатъчно за големи проекти;
– бърза доставка до дома на клиента, на базата на обширната мрежа от регионални складове и собствен автопарк;
– първоначално пускане в експлоатация и упълномощаване в съответствие с действащите законови изисквания;
– сервиз и резервни части през гаранционния и следгаранционния период на уредите.

romstal

Защо Vaillant?

Vaillant поставя стандарта на пазара за отопление от 1874 г. чрез непрекъснато разработване на продукти, които правят революция  в индустрията.

През 1930 г. оживява първият газов бойлер на Vaillant и така започна непрекъснат процес на иновации и еволюция на дизайна, които са довели до широка гама от продукти, които се предлагат днес. Vaillant е роден през 1874 г., когато Йохан Вайлант основава своята работилница в Ремшайд, Германия. Двадесет години по-късно първият в света газов бойлер с битова гореща вода променя начина, по който отопляваме домовете си завинаги.

romstal

Великденското зайче в логото

Ремшайд, Великден, 1899 г. Докато децата му играят, Йохан Вайлант прелиства месечното списание „Alte und Neue Welt“ (Стар и нов свят). Окото му пада върху любопитен образ на заек, който е изпълзял от яйце.

romstal

Веднага разбира, че заекът ще стане негова запазена марка. Гноми с румени бузи и заострени шапки гледат учудено чудото на великденското яйце: Йохан Вайлант е очарован от сцената и решава да купи както изображението, така и правата върху него. За Vaillant това бележи началото на огромния успех на неговата марка.

romstal

Със заека в логото на яйцето компанията Vaillant GmbH придобива силно отличителен профил на марката от самото начало.

От 1899 г. емблемата е на всички продукти, каталози и брошури на базираната в Ремшайд, Германия компания. Само за няколко години отличната репутация на Vaillant се разпространява в цяла Германия и извън нея.

Първият рекламен мениджър на Vaillant

През 20-те години на миналия век, с все по-строги изисквания към дизайна, Vaillant наема първия си мениджър за реклама, решение, което определя бъдещия курс на компанията. Оттогава корпоративният имидж се популяризира професионално и по един и същи начин навсякъде. Логото е модернизирано и дизайнът на продуктите на Vaillant е адаптиран към архитектурните изисквания на времето. За първи път е подновена търговската марка на компанията.

Тази търговска марка е модернизирана няколко пъти през годините и днес е най-известното лого в сектора на отоплителните технологии в цяла Европа.

Яйцето на Колумб

romstal

По-късно към дизайна е добавен още един елемент: зеленият цвят, който прави логото на компанията безпогрешно, както показват проучванията. Много германци знаят, че заекът Vaillant е логото на компанията, базирана в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Всъщност повече от 70% от всички германци са чували за Vaillant. А в Австрия и Холандия логото постига сравними цифри. За компанията решението на Йохан Вайлант да регистрира заека като търговска марка се оказва „яйцето на Колумб“.

romstal

Бъдещето

Зад всеки продукт на Vaillant стои качеството и ефективността на пионерското немско инженерство. Vaillant никога не спират да преместват границите на това, което може да бъде постигнато, създавайки революционни нови продукти, които помагат да се намали влиянието ни върху планетата. Използвайки само най-добрите материали и изработка, непрекъснато повишават стандартите си, за да поддържат завидна репутация. Днешните системи на Vaillant вече отговарят на изискванията и стандартите на утрешния ден.

Днес

romstalПрез последните 140 години Vaillant  направиха революция в индустрията. Опазване на планетата за бъдещите поколения, създавайки продукти, които могат да помогнат за намаляване на въглеродните емисии и разходите за осигуряване на топлина и вода за вашия дом.

Заедно с гамата високо акредитирани, суперефективни битови котли ecoTEC разполагат с широк обхват от възобновяеми технологии. От термопомпи aroTHERM въздух/вода и geoTHERM, до газови котли за отопление и пълен набор от контролери, компанията може да помогнем с изграждането на система, която ще разгърне пълния си потенциал.

Гамата котли Vaillant ecoTEC доставя първокласна производителност и надеждност.

romstal

Vaillant ecoTEC е забележителен котел. С 22 газови котли с мощност от 12-38kW, в двуконтурен или едноконтурен вариант, за затворена или отворена система, има ecoTEC за почти всеки дом в България. В Ромстал е налична пълна гама от котли и контролери, за да можете да увеличете максимално ефективността на вашия котел до пълния му потенциал.

Всички котли ecoTEC притежават ключовите качества на Vaillant: фантастично инженерство, надеждност, ефективност, компактен и изтънчен дизайн. Vaillant използват само най-висококачествените компоненти – защото надеждността е от първостепенна важност.

romstal

Компактните размери и широкият обхват на опциите за димоотвеждане означават, че котелът ecoTEC е изключително универсален. С ефективност до 90% гамата ecoTEC е приблизително и толкова пестелива на гориво, че спестяването на енергия никога не е било толкова лесно.

Нещо повече, с награда Quiet Mark – Обществото за намаляване на шума, то е едно от най-безшумните чудеса на инженерството, които някога Vaillant са произвеждали. Всичко е по-просто, по-интелигентно, по-лесно, по-чисто, по-стилно, по-тихо – и просто по-добре.

За повече информация – Ромстал България.

Може да харесате още...