С помпите на Grundfos можем да се пренесем в бъдещето

Потопяемата сондажна помпа SPE осигурява оптимална енергийна ефективност, заедно с това е високо надеждна и качествена и изцяло от неръждаема стомана. Използвайки най-новата технология за мотори с постоянни магнити, Grundfos SPE може да доведе до значителна икономия на енергия, независимо дали става въпрос за водоснабдяване, напояване или понижаване на подпочвени води. Помпата е с подобрена входна част, която се справя с предизвикателството на високото налягане и високата температура, както и ограниченото пространство на сондажа. Има оптимизирана хидравлична част, вграден възвратен клапан, справя се с корозията и ерозията на отделните компоненти. Помпата е устойчива на работа с пясък и други частици, заради точно подбрания материал на лагерите и конструкцията като цяло.

SPE има двигател с постоянен магнит с мощност до 45 kW. Течността циркулира вътре в помпата, така осигурява смазването на лагерите и те не се нуждаят от поддръжка. Роторът е с вградени постоянни магнити, това почти елиминира загубите от ротора и така се увеличава общата енергийна ефективност. Помпата има възможност за поемане на аксиални натоварвания, разполага с вграден аксиален лагер в двигателя, който носи пълното натоварване на водния стълб. Двигателите с постоянни магнити изискват използването на честотен инвертор CUE, който регулира скоростта на помпата. Потопяемата помпа с оптималната си икономия на енергия намалява общите разходи за целия жизнен цикъл на системата.

Grundfos

Предимствата на модела SPE са:
– надеждност и по-високо качество от всички познати продукти на пазара;
– енергийна ефективност, базирана на по-високо ефективния двигател с постоянни магнити и по-икономичния режим на работа, който ще имаме използвайки честотния регулатор;
– цялостно и точно решение за сондажни помпи, когато клиента иска сондажна помпа и честотен регулатор.

За сега няма друг такъв продукт на пазара!

За повече информация – Адара инженеринг.

Може да харесате още...