pixel

Samsung оглави технологичния суперсектор в индекса Dow Jones за устойчиво развитие

Samsung оглави технологичния суперсектор в индекса Dow Jones за устойчиво развитие

Samsung Electronics бе определена за технологична компания номер 1 в годишния индекс Дау Джоунс за устойчиво развитие през 2011. Компанията е водеща по икономически, еко- и социални критерии.

Samsung получава общ резултат от 86 пункта, най-високата оценка за устойчиво развитие измежду 52 компании, регистрирани в технологичния суперсектор, който комбинира пет сектора – полупроводници, комуникационни технологии, компютърен хардуер и електронното офисно оборудване. Компанията е водеща в технологичния суперсектор в два от трите ключови критерия за измерване на устойчивото развитие – екологичния и икономическия.

„Тези резултати отразяват нагласата на Samsung, че можем да осигурим добавена стойност, като се грижим за околната среда и допринасяме за развитието на обществата, в които компанията фукционира като създаваме възможности за икономическо развитие”, коментира Бюнгсук Чой, вицепрезидент и директор на Partner Collaboration Center към Samsung Electronics.

Индексът Дау Джоунс за устойчиво развитие е дал високата оценка на Samsung Electronics след разглеждане на стратегията на компанията за опазване на климата, екологичното въздействие и възможността за рециклиране на продуктите. За първото шестмесечие на 2011 г. Samsung намали отделяните парникови емисии на своите производствени съоръжения с 38% при продажбите с нормализирана пазарна основа, в сравнение с нивата от 2008 година, което очертава надвишаване на зададените очаквания от 50% намаление до 2013 година.

Компанията участва и в програми за рециклиране в повече от 60 държави, а програмата Samsung Recycling Direct се простира в повече от 1150 локации в Северна Америка.

В класацията за икономическо въздействие Samsung получава най-високата оценка за технологичния суперсектор за качество на продуктите и политика за изтегляне от пазара, управление на риска и кризите, както и управление на отношенията с потребителите.

За пръв път Samsung беше добавена в индекса Дау Джонс за устойчиво развитие през септември 2009 г. и влезе в златния списък в  сектора на полупроводниците през септември 2010 г.

Индексът Дау Джоунс за устойчиво развитие е създаден през 1999 г. и е световно призната оценка за представянето на водещите компании по отношение на устойчиво развитие. Подборът за Индекса е базиран на обширен анализ на икономическите, природосъобразни и социални решения от Sustainable Asset Management (SAM), инвестиционна група от специалисти, която е фокусирана основно върху стратегии за устойчиво развитие.

greentech.bg

Може да харесате още...