Samsung пуска нов панел за пречистване на въздуха за търговски площи

Samsung

Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) пуска нов панел за пречистване на въздуха (Air Purification Panel) с филтър PM1.0 за бизнес и търговски пространства. Панелът за пречистване на въздуха е специален и съдържа нагънати въздушни филтри, които са монтирани в климатичната система на Samsung за филтриране на замърсители от въздушния поток. Новият панел може да филтрира прахови частици до 0,3 μm/микрона, да стерилизира определени видове бактерии, използвайки електростатичен заряд, осигурявайки по-чист въздух в офис сгради и търговски площи. От ноември 2020 г. панелът е наличен за Wind-Free 4-Way Cassette, Wind-Free 1-Way Cassette и 360 Cassette.

Samsung

Три различни филтъра, които допринасят за по-чист въздух

Панелът за пречистване на въздуха е оборудван с три различни филтъра, които допринасят за по-чист въздух. Предварителният филтър улавя големите прахови частици, дезодориращият филтър намалява някои неприятни миризми, а филтърът PM1.0 има електростатично зарядно устройство за улавяне и стерилизиране на ултрафин прах до 0,3 μm/микрона.

Samsung

Ефективността на стерилизацията е потвърдена от британските сертифициращи експерти от Intertek.2. Докладът на Intertek потвърждава, че филтърът стерилизира повече от 99% от тестваните бактерии, уловени от него.

Филтър PM1.0

Филтърът PM1.0 улавя ултрафин прах до 0,3 μm/микрона и стерилизира определени видове бактерии, които са уловени с помощта на електрофилтър. Филтърът се зарежда и събира прах и някои видове бактерии. Той генерира отрицателни йони, които придават на праховите частици и тестваните бактерии отрицателен заряд, така че те се прикрепват силно към зеземения електрод поради електростатичната сила на колектора. Филтърът PM1.0 може да се мие и използва многократно, като предоставя на потребителите предимството да се наслаждават на по-чист въздух, като същевременно спестяват от допълнителните разходи за поддръжка и подмяна.

Индикатор за нивата на чистота на въздуха

Нивата на качеството на въздуха в помещенията могат да бъдат установени и наблюдавани лесно с функционалността на дисплея на индикатора на панела за пречистване на въздуха и чрез кабелно дистанционно управление/дисплей. Вграденият сензор за пречистване на въздуха измерва непрекъснато качеството на въздуха в помещенията. Той показва резултатите в цвят на базата на измерения диапазон на концентрация на прахови частици (Particulate Matter, PM).

Панели Auto Elevation

Заедно с панела за пречистване на въздуха, Samsung обявява и пускането на пазара на панела Auto Elevation за Wind-Free 4-Way Cassette и 360 Cassette. Панелът Auto Elevation осигурява достъп до праховия филтър на климатика с едно натискане на дистанционното. Панелът се спуска до нивото на земята и вече не е необходима стълба при почистване на филтъра за прах. Панелът ще бъде наличен от януари 2021 г.

Качеството на въздуха в сгради и търговски помещения

Samsung признава важността на доброто качество на въздуха в помещенията в офис сградите и търговските пространства.

Samsung Samsung Samsung

Средно европейските граждани прекарват 90% от времето си на закрито, а изследванията показват, че въздухът в помещенията може да бъде от 2 до 5 пъти по-замърсен от външния въздух. С пускането на панела за пречистване на въздуха Samsung активно се ангажира с необходимостта от осигуряването на чист въздух на закрито.

Може да харесате още...