pixel

Санират 8 жилищни блока в Бургас

До края на месеца започва санирането на 8 жилищни блока в Бургас по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Това са блоковете № 32 и 57 в комплекс „Изгрев“, № 114, 105, 101, 403 в „Меден рудник“, № 88 в „Братя Миладинови“ и № 27 в комплекс „Зорница“.

Сградите са сред първите, които кандидатстваха за безплатно саниране по програмата.

Идейният проект за санирането на блок № 57 беше представен пред собствениците на апартаменти в него. В архитектурен план той ще претърпи много реконструкции – декоративните панели по стълбищните клетки и терасите ще бъдат заменени с нови плоскости, покривът ще бъде изцяло реновиран, парапетите ще бъдат заменени с поцинковани рамки, старата изолация, тръбите за дъждовната вода и другите остарели съоръжения ще бъдат отстранени.

Предвижда се подмяна и на канализационните тръби. Домакинствата в сградата ще бъдат захранвани с топла вода от соларна система.

Община Бургас е лидер в страната по подадени заявления за финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради – общо 202. До момента сключените договори за финансова помощ са 195.

dir.bg

Може да харесате още...