SAVE VTR 100/B – Ново компактно решение за контролирана вентилация в многоетажни жилища

Systemair

Със все по-качествените изолации на сградите и високите изисквания за повишаване на енергийната им ефективност, инсталацията на контролирана вентилационна система е съществена, особено при многоетажните жилищни конструкции. Със SAVE VTR 100/B, шведската компания Systemair представи ново компактно устройство, което спестява енергия, както и ценно пространство. Устройството е с толкова компактни размери, че може да бъде поместено дори в стандартен кухненски шкаф, работи много тихо и предлага възможност за свързване с аспиратор.

Вентилацията SAVE VTR 100 / B е специално разработена за многоетажни жилищни конструкции и е особено ефективна, удобна за монтиране и лесна за управление. Тя се доставя готова за включване и с предварително програмиран контрол. Новата компактна единица е особено подходяща за апартаменти до 90 m². Тя решава по-специално предизвикателствата, пред които е изправена жилищната индустрия, като позволява ефективна и комфортна домашна вентилация, ако пространството е ограничено. Така домашната вентилационна система, с височина само 679 mm, ширина 561 mm и дълбочина 322 mm, може да се монтира в стандартните кухненски шкафове – хоризонтално или вертикално. Конструктивното предимство на домашното вентилационно устройство е, че има директна връзка за мощен аспиратор. По този начин, с това централно решение, както вентилацията на целия апартамент, така и кухненският отработен въздух се отвеждат само с един изпускателен канал, което спестява значителни разходи за монтаж.

Systemair

Важни фактори за добрия вътрешен климат са освен въздушният обмен, избягването на студени течения и възстановяването на влагата. SAVE VTR 100/B удовлетворява тези характеристики за комфорт с високоефективен топлообменник. Ако външната температура е под стайната температура, топлината се прехвърля директно от отработения въздух към захранващия въздух. При високи външни температури, обаче, захранващият въздух се охлажда от отработения въздух. В допълнение, ротационният топлообменник възстановява влажността от отработения въздух, но в същото време предотвратява прекомерното овлажняване на помещенията. За страдащите от алергии това запазване на относителната влажност в комфортната зона между 40 и 60% е дори повече от комфортната характеристика и е важно за здравето.

Systemair

Стандартното оборудване на вентилацията включва компактен филтър ePM10 50% (M5) за външния и отработения въздух . По избор е възможно поставянето на още по-фини филтри. Потребителите могат лесно да определят добрия и комфортен климат в помещението със системата за управление SAVE – дори когато са в движение чрез интернет. При многоетажно жилищно строителство е възможно вентилацията да се свърже със система за централно управление на сгради (BMS). Поддържащите съоръжението използват това оборудване, например за дистанционно управление или дори изключване на всички вентилационни съоръжения в сградата. За да се осигури предоставянето на такъв контрол, уредът използва енергийно ефективни вентилатори, като така компактната домашна вентилационна система е обозначена с клас на енергийна ефективност А в съответствие с най-новата директива от 2018 г.

За повече информация: Systemair


Вижте също...