pixel

Schlüter-Systems с награда за обновяването на фоайето на панаирната кула във Франкфурт

Schlüter-Bekotec-Therm

Асоциацията Bundesverband Flächenheizungen und Flächenkühlungen (BVF) e.V. отличи енергийно ефективната реконструкция на фоайето на панаирната кула във Франкфурт с наградата BVF 2023 като проект на годината.

Като част от проекта за обновяване фоайето на тази забележителност във Франкфурт е напълно преустроено. Енергоспестяващата система за подово отопление Schlüter-Bekotec-Therm е инсталирана на площ от около 1100 кв. м – докато самата сградата е все още е в експлоатация. Площта, върху която е използвана тънкослойната система, е разделена на четири секции, които са завършени в рамките на няколко дни. Ниската монтажна височина на системата е особено важна, тъй като няма много място за инсталиране на отоплението, замазката и планираното подово покритие.

В допълнение, Bekotec-Therm направи възможно съкращаването на времето за строителство с няколко седмици – ненадминато предимство за проект като този.

Schlüter-Bekotec-Therm

В комбинация с композитното свързване Ditra, което е част от системата, е създадена хармонична, до голяма степен безфугова повърхност от големи плочи от естествен камък и прилежащ паркет, която е не само технически и визуално привлекателна, но води до значителни икономии на енергия.

Снимка: Schlüter-Bekotec-Therm

Може да харесате още...