Сервизен инструмент LGMV

LGMV

Предназначение – за диагностика, откриване на неизправности и настройки на цялата гама климатична техника LG.

Днес ще обърнем внимание на една важна и неразделна част от климатичната техника – техническата поддръжка и сервизиранетo – две неща, които могат да развалят удовлетвореността от използването и на най-качествената техника, ако не се извършват професионално, бързо и своевременно.

За да затвърди позицията си на един от лидерите на пазара, LG предоставя за цялата си гама климатична техника възможност за диагностика, откриване на неизправности и настройки чрез последно поколение сервизен инструмент LG LGMV.

LGMV позволява дистанционно свързване в реално време чрез смартфон или таблет с външното тяло на климатичната система, осигурявайки достъп до всички работни параметри по бърз начин.

Предназначен е основно за използване от специализирани сервизи, но позволява лесен и разбираем достъп до работните параметри на климатичната система и на крайните потребители,  които следят системите си.

Самият LGMV сервизен инструмент представлява комбинация от външен модул и свободно приложение за смарт телефон или таблет. Той може да бъде свързан с цялата гама климатична техника, предлагана от LG, започвайки от домашна сплит система, минавайки през мулти сплит, термопомпа, стигайки до VRF система, обслужваща цяла сграда – и всичко това само с един модул.

LGMV

Използването на LGMV е максимално улеснено – модулът се свързва  чрез кабел към външното тяло на климатичната система, а генерирайки wi-fi мрежа, комуникира със смартфон или таблет. Отдалеченият достъп позволява диагностициране дори и при лоши метеорологични условия.

Веднъж свързан чрез LGMV към климатичната система и в зависимост от типа ѝ, потребителят има достъп до подменюта, които осигуряват голям набор от възможности за наблюдения и настройки, а именно:
– визуализиране на всички работни параметри на системата в реално време;
– показания за работа извън нормалните параметри и моментни грешки в системата;
– показание за състоянието на задвижващите механизми;
– настройки на системата преди пускане в експлоатация;
– коригиране на работните параметри в реално време според нуждата на обекта;
– самодиагностика за правилно функциониране;
– възможност за изтегляне и преглед на подробни сервизни ръководства;
– запис до 180 минути на работните параметри за последващо анализиране.

LGMV

Записът на работните параметри се осъществява автоматично след потвърждение от потребителя. Файловете се запазват в паметта на телефона, позволявайки бързо и лесно споделяне при нужда от по-задъбочен анализ, още докато сервизният екип е на обекта. По този начин се намалява времето за откриване и отстраняване на неизправности до минимум.

Освен LGMV модула, за специализираните сервизи е предвидена допълнително оптимизирана програма за инсталиране на PC, която позволява повторен преглед и анализ на вече записаните данни от системата чрез модула.

Работните параметри, визуализирани и записани чрез LGMV, могат да послужат също и за потвърждение на нормалната работа на климатичната система по време на периодична профилактика, спестявайки много от времето, нужно на сервизните техници за директна проверка на всички компоненти. Директно или косвено се получава и информация за текуща неизправност.

Типичен пример е голяма VRF система, обслужваща цяла сграда с много на брой вътрешни тела, при която за откриването на евентуален проблем е необходима цялостна проверка, отнемаща дълги часове, дори и дни от сервизен екип с цел достигане до всички тела и компоненти.

Минимизира се използването на сервизни инструменти като манометри, термометри, амперклещи и мултиметри – вече всички показания са налични само на един екран.

Всичко това в допълнение осигурява удовлетвореност и сигурност от избора на климатична техника LG както в крайния потребител, така и в сервизната компания.

PC версия за повторно визуализиране:

LGMV

LGMV мобилна версия (част от параметрите):

LGMV

За допълнителна информация – LG.

Може да харесате още...