pixel

Сеул се готви да стане соларен град

Сеул се готви да стане соларен град

Общинското правителство в Сеул продължава плановете си да стане водещ соларен град: най-новата стъпка е „соларна карта“ на града, която ще бъде пусната следващия месец. Картата ще показва районите, подходящи за фотоволтаици, и какви спестявания могат да осигурят покривните инсталации там.

Миналата година общиснкото правителство в Сеул представи своите планове за превръщане на града в „Град на слънчевата светлина“ чрез добавяне на 320 MW фотоволтаичен капацитет до края на 2014. Целта е част от програмата на южнокорейската столица „Един АЕЦ по-малко“, която има за цел да повиши енергийната независимост на града чрез поредица от мерки, включително насърчаването на фотоволтаици.

Програмите са отчасти отговор на общественото нежелание да се разчита на ядрената енергия, особено след ядрената катастрофа във Фукушима в Япония.

Като част от програмата на Сеул се планира да бъдат инсталирани 100 MW фотоволтаици върху обществени сгради и училище в града. Фотоволтаичните инсталации ще присъстват в учебната програма, за да се увеличи запознатостта със слънчевата енергия.

Друг начин за повишаване на обществената запознатост с потенциала на фотоволтаиците е именно самото публикуване на соларната карта, която ще се появи следващия месец.

greentech.bg

Може да харесате още...