Сферичните кранове на Simplex улесняват монтажа и експлоатацията

Simplex

При пълненето или изпразването на затворени системи за отопление или питейна вода или резервоари за съхранение, големите количества вода преминават през един малък компонент: сферичен кран. Тези кранове са част от асортимента на немския специалист Simplex и са разработени по такъв начин, че в допълнение към техническите изисквания, нуждите на монтажниците са винаги на фокус.

Simplex

Особено лесни за употреба, благодарение на цветовата индикация, сферичните кранове KFE на Simplex за отоплителни системи са с червена дръжка, за питейна вода и отоплителни инсталации са зелени, а за термални соларни системи са оранжеви. Самоуплътняващото се уплътнение на резбата на крановете позволява лесен, сигурен и бърз монтаж. Така те могат да се поставят без да е необходим друг вид осигуровка като тефлонова лента или калчища.

Крановете могат да бъдат позиционирани и фиксирани точно посредством заключващи контра гайки. Те са оборудвани със здрава скоба от неръждаема стомана, която позволява прецизно насочване с индикатор за положение и фиксиран стоп. Дръжката на крилото се сваля, за да се предотврати неоторизирана работа по системата. Твърдата хромирана топка е поместена в тефлон, което осигурява дълъг експлоатационен живот и функционалност на крановете.

Simplex

Сферичният кран с червена дръжка е предназначен за приложение в отоплителни системи с гореща вода. В допълнение към стандартната връзка с външна резба, този вариант на продукта предлага и опция за свързване за вътрешни резби. Сферичният кран със зелена дръжка е тестван и е подходящ за употреба в питейни и отоплителни системи. И двата крана се предлагат и във версия без силикон. Без смазочни масла и помощни средства за монтаж, те могат лесно да бъдат монтирани в промишлени предприятия. Портфолиото се допълва от сферичен кран с оранжева дръжка, специално създаден за соларни системи, които се експлоатират със смес от вода-гликол.

За повече информация: Simplex


Вижте също...