pixel

Shell продава бизнеса си в Нова Зеландия на OMV

Нефтогазовата компания Royal Dutch Shell се е договорила с австрийската OMV за продажба на бизнеса си в Нова Зеландия, което означава, че компанията напуска този пазар след почти един век работа на него, става ясно от съобщение на Shell.

Стойността на сделката, която се очаква през четвъртото тримесечие на тази година е 578 млн. долара. Както отбелязва компанията, в рамките на постигнатото споразумение, след завършване на сделката работещите към Shell Taranaki Limited и Shell New Zealand ще преминат на работа към OMV New Zealand.

Shell отбелязва, че тази стъпка съответства на стратегията на компанията за продажба на активи за 30 млрд. долара до края на 2018 г.

„Днешното решение е още една стъпка към промяната и опростяването на структурата на нашата компания, повишаване на финансовата й устойчивост и конкурентоспособност. Горди сме от работата си в Нова Зеландия повече от 100 години. Нашите клиенти, съседи, регулатора и партньорите бяха важна част от този опит и неотменна част от успехите ни“, се цитират в съобщението думите на директора на подразделението Integrated Gas & New Energies Maarten Wetselaar.

Royal Dutch Shell се занимава с добив и преработка на въглеводороди в повече от 40 страни в света.

Може да харесате още...