pixel

Шесто издание на международния конкурс за дизайн Jumpthegap

Вижте всички подробности за нашия конкурс за дизайн и участвайте в следващото издание

На 28 септември беше представено шестото издание на международния конкурс за дизайн Jump the Gap. Това стана на церемония в павилиона на Барселона в китайската столица, в рамките на Пекинската седмица на дизайна, най-престижното и голямо събитие за дизайн в Азия.

Регистрация за участие в конкурса може да се направи до 25 февруари 2015 г. чрез официалния сайт www.jumpthegap.net.

Този международен конкурс за дизайн, организиран от Roca в сътрудничество с Барселона дизайн център BCD, предоставя международна платформа на млади професионалисти и студенти по дизайн или архитектура от цял свят, за да покажат своите идеи и талант. За тази цел, участниците ще създават и предлагат иновативни решения за пространството в банята и продуктите, свързани с него.

От създаването си, Jump the Gap разчита на жури от признати архитекти и дизайнери. В това ново издание, президент на журито е китайският архитект Ма Янсонг (Ma Yansong), носител на различни награди, като наградата 2014 Young Global Leaders (YGL). Останалите членове на журито са престижни професионалисти от цял свят:
– Марсело Розенбаум, Бразилия (Marcelo Rosenbaum), дизайнер и ръководител на офис за дизайн и иновации Розенбаум;
– Том Дайкхоф, Великобритания (Tom Dyckhoff), журналист и архитектурен критик;
– Гута Моура, Португалия (Guta Moura), съосновател на Experimenta и директор на EXD Biennale;
– Хосеп Конгост, Испания (Josep Congost), Мениджър Roca Design Centre;
– Арх. Рафаел де Лахоз, Испания (Rafael de La-Hoz), патрон на Фондация за съвременна архитектура (Contemporary Architecture Foundation);
– Исабел Роиг, Испания (Isabel Roig), Управляващ директор на BCD (Barcelona Centro de Diseño) и президент на BEDA (Bureau of European Design Associations).

Може да харесате още...