Шумоизолиращ корпус за климатици от Rotex

С все по-плътното застрояване се увеличава потребността от системи за изолиране на шумовете, както от собственото, така и от съседните жилища. Все по-необходима е звукова изолация и за външните модули на климатиците. В отговор на това нарастващо търсене, немската компания Rotex разработва и предлага шумоизолационни корпуси за външните тела на климатици в три различни версии. Кутиите са изработени така, че да не оказват отрицателно влияние върху отоплителната и охладителната мощност на системите.

Шумът, който неизбежно идва от работата на оборудването намалява, като същевременно корпусът служи и за защита от повреди на външното тяло. Шумоизолационните кутии се предлагат в три варианта, подходящи за всички външни тела от 4 до 16 kW. Според Rotex те намаляват работния шум на стационарните термопомпи с до 8 db (A).

Кутиите са изработени от горещо поцинкован метал и са с размери (Ш x Д x В) 1190 x 740 x 970 мм и тегло 84,5 кг. Те могат да бъдат лесно и бързо инсталирани в рамките на минути и разполагат с модерен и функционален дизайн, който дискретно се интегрира навсякъде.


Вижте също...