pixel

Siemens AG е с нов президент и главен изпълнителен директор

Siemens

Роланд Буш избран за нов президент и главен изпълнителен директор на Siemens AG.

Буш ще замени на поста досегашния ръководител на компанията Джо Кезер
Джим Хагеман Снабе преизбран за още четири години като председател на Надзорния съвет
Двама нови членове на Надзорния съвет одобрени по време на Общото събрание на акционерите
Акционерите одобриха дивидент в размер на 3,50 евро на акция

Siemens AG успешно завърши процеса на промяна на топ мениджмънта на компанията. Както беше планирано, Роланд Буш (56) наследи Джо Кезер (63) като ръководител на базираната в Мюнхен технологична компания.

Siemens

На виртуалното Общо събрание на акционерите досегашният председател на Надзорния съвет Джим Хагеман Снабе (55) бе одобрен за още един четиригодишен мандат. Освен това акционерите избраха Грация Витадини (51), главен технологичен директор на Airbus, и Каспър Рорстед (58), главен изпълнителен директор на Adidas AG, за членове на Надзорния съвет за първи четиригодишен мандат.

„Грация Витадини и Каспър Рорстед са признати експерти в устойчивата трансформация и успешната дигитализация на индустриите и компаниите. И двамата ще помогнат за по-нататъшно разнообразяване на експертния опит, представен в Надзорния съвет“, каза Джим Хагеман Снабе.

Краят на годишното събрание на акционерите отбеляза и успешното приключване на дълго планирания процес на приемственост в ръководството на Siemens AG. Роланд Буш пое едновременно позициите на президент и главен изпълнителен директор. Джо Кезер ще се кандидатира за преизбиране в Надзорния съвет на Siemens Energy AG на годишното си събрание на акционерите на 10 февруари 2021 г. и за повторно избиране за председател на Надзорния съвет на учредителното заседание на борда веднага след това.

„Плавният преход от Джо Кезер към Роланд Буш като нов президент и главен изпълнителен директор е резултат от далновидно планиране, съчетано с тясно, основано на доверие сътрудничество от страна на всички участващи“, добави Снабе. „Това ни позволи успешно да положим основата за незабавно продължаване – и дори ускоряване – на трансформацията на Siemens.“

Акционерите одобриха разпределението на дивидент от 3,50 евро на акция за фискалната 2020 г., както беше предложено от Управителния и Надзорния съвет.

Може да харесате още...